Öltözködjünk

Hogyan vetkõzzünk?

Vivienne Westwood, a divatdiktátor punk-nagyi mondta egyszer, hogy a divat lényege valójában nem más, mint a meztelenség. Alapvetõen tényleg az határozza meg az öltözéket és a trendet, hogy mit mutatunk a testünkbõl.






Az aktuális trend után a szűkebb távlatokon belül pedig az időjárás a legfőbb befolyásoló tényezője annak, hogy mi van vagy nincs rajtunk. Most például, ahogy itt a tavasz és lassan a nyár is, nőknek és férfiaknak egyaránt burjánzó időszak ez minden téren… De maradjunk az öltözéknél!
A nők lengén és szexisen ruházkodhatnak, ledobhatják végre a meleg és sokat takaró kabátot, kivillan a lábszár, a térd és a comb az egyre rövidülő szoknyák alól, szabad a kar és a váll is, és lassan, a kánikula eljövetelével az utóbbi évek legújabb



fedetlen testrésze, a has. A férfiaknak pedig megadatott mindezek láthatási joga. Jó üzlet mindenkinek a jó idő.

A forró évszak még nem levetett ruhadarabjaira egyébként is jellemző az évről-évre csökkenő méret. Néha elképzelhetetlen a boltban válogatva, hogy egy-egy zsebkendőnyi anyag hogyan “alakul” felvéve szoknyává, némelyik tenyérnyi geometriai forma pedig toppá. Tényleg fogynak rólunk, nőkről a ruhák, lassan alig lesz különbség egy felöltözött és egy strandoló vagy meztelen szépség között. Innen megálljt már csak az önkritika parancsol, ha parancsol.





Hisz láttunk rengeteg “úszógumit” szabadon eresztve, egy haspóló és egy csípőnardág közé ékelődve, és nem ritka a lépéskor egymással szorosan találkozó combok esete sem, a legrövidebb miniszoknyák alatt. Tévedés ne essék, elsősorban nem az alakkal, inkább az ízléssel van a probléma. Mert bármennyire is a meztelenségről szól a divat Westwood asszony szerint, azért ez nem vonatkozik



mindenkire. 

Az átlagtól való eltérés egyáltalán nem hátrány. Ebben az uniformizált világban az eltérőkből, a különbözni nem félőkből váltak a különleges, egyéni színfoltok, amik később lehet, hogy szintén divattá formálódtak.

Azt mondják, a nők maguknak és egymásnak öltöznek. Ez legalább annyira igaz, mint amennyire nem. Így sokszor az sem egyértelmű, kinek is vetkőznek akár az utcán mindent “kidobva”, vagy otthon, mindent ledobva. Akárhogy is van, a pasiknak így is, úgy is tetszik. Úgyhogy öltözzünk és vetkőzzünk, de ízléssel, ne csak trendin!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top