Öltözködjünk

A papucs teszi a férfit

Valójában már a cipõ is sokat elárul viselõjérõl, de mivel férfiak esetében a papucs a kényes kérdés, ebben mélyedünk el egy kicsit. No és persze megtudjuk, hogy mi a helyzet a mamusszal?





Az őszinte kockás mamusz

Igen, erről a prototípusról mindenkinek van véleménye. A nagypapának az, hogy igenis nagyon kényelmes és meleg, kötelező tartozék hozzá a lábra terített kockás takaró. A fiatalabb generáció tagjai pedig kizárólag bosszúból vagy cikiből ajándékozzák egymásnak. Anyukák! Tudnotok kell, hogy mindez fiaitok rémálma, karácsonykor nem biztos, hogy ez a legörömtelibb ajándék, bármily praktikusnak tűnik is. Hiába, bele kell öregedni az igazi, őszinte, kockás mamuszba.





A „maffiózó” papucs


Azt nem tudni, hogyan és miért pont ez a változat vált a széles hátú kopaszok kultivált nyári lábbelijévé, de tény, hogy így alakult. Ha valódi bőrből készült. Masszív a talpa és szellős a felső rész. Leggyakoribb verziói a natúr színű és a fekete, az izompóló árnyalatától függően. A lényeg, hogy bármily csábítónak is tűnik kényelmes viselete miatt, nem fogja megvenni az, aki nem akart feltétlenül azonosulni az említett reprezentatív csoporttal. Ezzel is rövidül a vásárolható és hordható férfipapucsok rövid sora.





A strandpapucs


A strandpapuccsal alapvetően semmi gond nincs. A kínai gyártmánytól a márkás darabokig bátran válogathat az erősebbik nem lehetőség szerint vízálló, ízlésnek megfelelő modellt. De ez a típus általában sajnos nem alkalmas utcai viseletre anyaga és felépítése miatt. Legtöbbször műanyag vagy gumi a talp, így beleizzad a láb, és nem is gyaloglásra találták ki.





A kórházi slattyogó


Tipikus „kasztja” a papucsoknak a kórházi slattyogó. Pontosabban a papucsoknak és a mamuszoknak, hisz a kettő közötti átmenetről van szó. Elöl mamusz, hátul papucs. Belül prémes, kívül velúr. Szinte csak arra jó, hogy gond nélkül elvegyüljünk a többi beteg között, ugyanis otthoni vagy utcai viseletre egyaránt alkalmatlan és vállalhatatlan.





Lábujjas papucs


Szerencsére a férfiak körében is újra nagy divatját éli ez az igazán kellemes fazon. A nyári vagy otthoni darabok közül talán ez a „legpofásabb”. Valójában nem lehet róla rosszat mondani, így kicsit ki is lóg a sorból. Merthogy kényelmes, megfelelően férfias, sportos, lezser, stb. Az az igazság, hogy bárki viselheti, és ez jó!





A klumpa


Legyünk szívesek, és kérjük ki magunknak, mi, nők, hogy közeli és távoli férfiismerősünk klumpát vegyen, majd azt a lábán hordja! Vagy ha mégis, erősen gondolkozzunk el rajta. Egyetlen kivétel a klumpaviselet alól az épp munkahelyén munkaidejét töltő orvos, akinek azontúl, hogy kötelező, jól is áll. Mi több, szexis. Hisz ezen esetben egyenruha részéről beszélünk, ami köztudottan izgató.
De minden más esetben feminim!





Figurás mamusz


Nem kíván kommentárt… Ha egy férfi azon kapja magát, hogy lábára pillantva ez a látvány – vagy ennek bármely verziója, például Garfield, kutyuska, maci stb.- fogadja, akkor vagy vegye le a barátnője mamuszát, vagy nyugodtan megengedheti magának a „papucs” megszólítást! Ilyet ugyanis nem vesz más, csak nő, egy férfi pedig tévedésből vagy kötelességből hord. Mindkettő nagy hiba!

Ha öltözködési útmutatóra van szükséged – nem csak mamusz ügyben -, kérdezd szakértőnket, kérdezd Petrát>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top