Öltözködjünk

Öv a köbön

Széles, keskeny, sima, díszes, bõr, textil, heveder, fém, lánc, fonott, szövött, szegecses, strasszos, aszimmetrikus. Derékon vagy csípõn - az egyik legrégebbi öltözékkiegészítõ, az öv idén fõszerepet kap!

Kattints a képekre, hogy szép nagyban is láthasd!

Nehéz felsorolni, hányféle anyagú, milyen vastagságú, formájú, illetve díszítésű övet kínálnak most.

Hódít a western stílusú, bőrfűzővel összehúzható vagy fémveretes öv, valamint az etno stílusú, hímzésekkel tarkított, rojtos végű vagy bőrszálakból fonott változatok.


A választásnál mindenképpen érdemes végiggondolni, hogy hétköznapi vagy alkalmi darabot szeretnénk, esetleg egy bizonyos ruhadarabunkhoz illő övet keresünk. Az természetesen alkatunktól függ, hogy az övet hol hordjuk.

Aki darázsderekú, most ismét hangsúlyozhatja karcsúságát akár tíz-tizenöt centi széles övvel. 

Alkalmi öltözékekhez illik az íves formájú, széles bőröv, például fekete selyem nadrágkosztümhöz lila árnyalatú.

A csillogó, arany vagy ezüst színű fémövek ugyancsak kedveltek idén. Ünnepi alkalmakra dupla változat is való – keskeny csípőjűeknek.

Az extravagáns megjelenés híveinek való a derekat szorosan átölelő, csípőnél kétoldalt kiszélesedő öv, mely több csattal záródik. A fémlánc öv egy- és többsoros változatban továbbra is divat, ez főként fekete ruhaneműkön mutat jól.

A szoknyán vagy nadrágon kívül és belül is viselhető, lezser blúzokhoz szintén felvehetünk csípőre csatolt övet.  

  
Akinek keskeny a csípője, annak jól áll a dupla öv is, melyet lazán felcsatolva viselhet, például farmerrel.

 

Nádszálkisasszonyoknak tervezték a derékon, illetve mell alatt triplán körbefutó, vékony övet, mely alkalmi ruhákhoz való. 

 

A ton-in-ton, azaz színben tartott öltözékek kedvelői választhatnak ruhájukkal azonos árnyalatú övet is, akár bőr, akár textil változatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top