Öltözködjünk

Janis Joplin a Távol-Keleten

A tavasz hírnökeként megjelentek a kifutókon s a kirakatokban a virágmintás ruhadarabok, a tarka színû és a csipkés modellek.

Kattints a képekre a nagyméretű változatokhoz!
 




Indul az Orient expressz!


Idén tavasszal és nyáron feltűnően sok távol-keleti ihletésű modell jelenik meg a divattervezők kollekcióiban. A kínai és indiai kalligrafikus motívumok, a kacskaringózó virág-, illetve növényminták, valamint a dekoratív hímzések és applikációk a legkülönfélébb ruhaneműkön tűnnek fel.










Vannak jellegzetesen keleties fazonú modellek, például kimonó, illetve állógalléros, ujjatlan blúz, valamint farmerszabású nadrágok, karcsúsított blézerek, mini- és maxiruhák, egyszerű topok is. Aki szereti a feltűnő darabokat, választhat élénk színösszeállítású – például türkiz-tűzpiros vagy narancssárga-fehér – blúzt vagy ruhát.


Estélyiként pedig fekete alapon pink és világoszöld virághímzéses hosszú ruhát ajánlunk.

A visszafogottabb öltözékek kedvelői fekete-fehér együttest viselhetnek, például lengő szárú fekete pantallót állógalléros, karcsúsított, rövid blézerrel.









Az egyszínű, mintás szövésű jacquard-anyagból készült, alkalmi kabát szintén ideális azok számára, akik a távol-keleti divat kevésbé feltűnő modelljeit kedvelik.

Szupernőies megjelenést kölcsönöz a halványrózsaszín muszlinestélyi, melyet óriás méretű királyliliom-applikáció díszít.





XXI. századi hippi-divat


Néhány éve még csak bátortalanul próbálkozott, idén azonban megállíthatatlanul betört a késő hatvanas-, kora hetvenes évekbeli hippidivat. Az akkori fiatalok kedvenc vidám, lezser viseletei szinte azonos formában jelennek meg, persze a modellek alapanyaga korszerű!









Az enyhén vagy feltűnően trapézvonalú nadrágok anyaga lehet koptatott vagy sötétkék farmer, mely gyakran sztreccsszálat is tartalmaz, valamint kord-, illetve tükörbársony.


Nagyon kedvelt a bőr és a hasítottbőr alapanyag is. Ezek utánzatából, vagyis műbőrből és művelúrból szintén sok modell készül, ráadásul vannak rugalmas változatok is!







A trapéznadrágokhoz tarka mintás – például virágos, lepke-motívumos, csíkos – vagy egyszínű – fehér, illetve színes – felsőrészt vehetünk. A derékig érő vagy hosszabb trikók, topok mellett lezser blúzokat, tunikákat is választhatunk. A csipkével díszített vékony vászon- és selyemblúzok ujja általában tölcsérfazonú vagy fodorban végződik.

A nyakkivágás mélysége gyakran megkötőzsinórral vagy fűzővel állítható. A blúzokat az alapanyaggal azonos, vagy kontrasztos színű hímzések, gyöngyrátétek és rojtok díszíthetik.











A hippistílusban a midi- és maxiszoknyák is helyet kapnak. A trapéz- vagy harangalakú modellek főként gyűrt vászonból, illetve selyemből, könnyű gézből vagy farmerből készülnek.


Aljukat csipke, fodor és rojtozás szegélyezheti.

Az egyszínű és mintás szoknyákat gyakran azonos anyagú toppal kínálják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top