Öltözködjünk

Húzd meg, ereszd el!

Hosszú évek után ismét visszatért az övviselés divatja. A karcsú derekat, illetve a formás csípõt hangsúlyozó öltözékkiegészítõ most a hétköznapi és az alkalmi megjelenésnél is fontos szerepet kap.





Hogyan viseljük?

Utóljára a nyolcvanas évek végén tombolt az öv-őrület. Ekkor az övek szélessége olyannyira megnőtt, hogy azt már szinte nem lehetett tovább fokozni. Az arasznyi széles bőr-, illetve gumiövek persze csak a darázsderekúaknak voltak előnyösek, ezért sem terjedhetett el az akkori módi széles körben. Idén a kevésbé karcsúak is örülhetnek, ugyanis az új trend szerint az övet elsősorban a csípőre ejtve illik viselni. Így leplezhető a deréktájék kis súlyfeleslege.

Formák, anyagok, színek, stílusok





Mind az alapanyagokat, mind a formákat tekintve rendkívül sokszínű a kínálat. A valódi bőr és hasítottbőr, valamint a szép kidolgozású műbőr egyaránt gyakori. A fém és a fémmel kombinált bőr szintén kedvelt. Az alkalmi öltözékekhez tervezett övek között vannak strasszokkal vagy kis gyöngyökkel dekorált textil- és bőrövek is.
Az öv szélessége ugyancsak sokféle lehet. A néhány centiméter keskeny modellek ideálisak farmer vagy kordbársony nadrághoz, mivel az övtartó pántokba befűzve viselhetők. A szélesebb öveket lazán becsatolva, lezseren a csípőre engedve nadrághoz és szoknyához egyaránt hordhatjuk.






Újdonság a dupla vagy tripla öv, azaz a több szíjból összefogott modell.

A keményebb bőrből készült, merev tartású övek mellett lágy, alakra simuló modelleket is kínálnak, iyen a vékony bőrszálakból szőtt öv, mely rojtokban végződik, s csomóra köthető.






Nagyon dekoratívak az elöl kiszélesedő, íves alakú övek, melyeket gyakran fémrátétek és szegecsek díszítenek.











Az etno stílust képviselik a tarka hímzésekkel borított, rojtos végű övek. E feltűnő modelleket egyszínű ruhaneműkkel társítsuk!




Estélyi ruhákhoz és hétköznapi öltözékekhez egyaránt illik a láncöv. Az ezüst, arany vagy réz színű kis fémelemekből álló öv egy-, illetve többsoros is lehet.







A nagyobb fémkarikákból összeállított öv kissé szélesíti viselőjét, ezért csak vékony, karcsú alakúaknak ajánlott!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top