Öltözködjünk

Az õszi lomb színeiben

Szétesel, olyan laza lehetsz és mégis nagyon elegáns. Egy impresszionista festmény minden színe rajtad lehet, és mégis elragadóan divatos leszel. Hogy jön ez össze?


Kattints a képekre a nagyméretű változatokhoz!









Amikor kezd hűvösebbre fordulni az időjárás, még fontosabb, hogy olyan darabokból állítsuk össze öltözékünket, melyek jó kedvre derítenek, s testünket-lelkünket melengetik. 

 
A nadrágok között gyakori a klasszikus, mikro vagy makro kordbársony és a sima bársony is. Az elasztikus szálat is tartalmazó modellek rendkívül kényelmesek. A derékig érő, illetve csípőnadrágok lehetnek hagyományos, egyenes szárúak, valamint enyhén vagy erősen trapéz vonalúak. Jellemzőek az elöl és hátul elhelyezett, rátett zsebek.







A pulóverek finom, puha fonalakból készülnek. Még a műszálasak is természetesnek tűnnek, a gyapjúpulcsik pedig – a modern eljárásoknak köszönhetően – már nem szúrnak úgy, mint régebben. Az egyszínű modellek mellett divatosak a különböző mintás, például csíkos vagy norvég motívumokkal díszített változatok. A vékony, kötött pulcsikból többet is egymás fölé vehetünk. Most megengedett, hogy a rétegek csípőnél, csuklónál és nyaknál kilátszódjanak.







Reneszánszát éli a garbó. A magas nyakú garbók rendszerint kellemes tapintású, vékony fonalból készülnek, és lycraszálat is tartalmaznak. Így rugalmasak, és feszesen az alakra simulnak.






A bézs, mogyorószín, gesztenyebarna vagy aranyló garbókat rokon árnyalatú, rövid dzsekivel, valamint hosszú blézerrel, illetve maxikardigánnal és kordbársony vagy szövetnadrággal társíthatjuk.

Hűvösebb időben klasszikus ballonkabátot vehetünk. Újdonság a ballonkabát fazonú, szarvasbőr kabát, mely még télen is viselhető.










A sportos-elegáns stílust képviselik a melírozott felületű szövetből varrt, short-blézer együttesek, melyek kizárólag hosszú, formás combú, fiatal lányoknak előnyösek. Az öltözékhez jól illik a hosszú szárú csizma.

A katonás stílust kedvelők idén ősszel rövid szövetdzsekiből és bő szárú pantallóból álló együttest választhatnak. A sötét khaki és mélybarna modelleket feltűnő, nagy rátett zsebek és vállapok dekorálják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top