Öltözködjünk

Áldott állapotban – vonzó nõként

Hogy csinosnak érezd magad a terhességed alatt is, vulgárisabban: hogy jó nõnek érezd magad, nem kell lemondanod az eredeti, vonzó, divatos kollekciókról.

Kattints a képekre a nagyméretű változatokhoz!


Ruhák és kétrészes együttesek


Szerencsére a divattervezők már kiemelt figyelemmel alkotják meg modelljeiket az állapotos nők számára, akik így az aktuális trendeket követve öltözködhetnek a kilenc hónap alatt. Ma már nem feltétlenül az a cél, hogy minél tovább rejtegessék gömbölyödő pocakjukat. Sőt egyes terhes-ruhák kifejezetten a hasat hangsúlyozzák. A princessz-fazon, vagyis a mell alatti szabásvonallal készült ruha klasszikusnak számít. Ám újabban e ruhák nem annyira bővülőek, így többet engednek látszani a hasból.










A függőleges és vízszintes irányban is elasztikus anyagú – például pamut vagy bársony – ruhák között vannak olyanok is, melyek egyenes vonalúak, minimális szabásvonallal készülnek, s a növekedő hasnak csupán a sztreccsanyag rugalmassága biztosít elegendő helyet.

Akik már a harmadik harmadban vannak, azoknak sem kell feltétlenül a régi terhes-módi szerinti, „ápol és eltakar” stílusú, bő klepetusokat választani. Az új trend ruhái hátul nem, csak az oldalvarrástól előrefelé bővülnek erősen.










A Formes márka speciális kismama-szoknyái közt olyat is találnak, mely a csípő vonalánál elasztikus anyagban folytatódik, s ez a rész – egészen a dekoltázsig felhajtva – topszerűen hordható. Fölé pedig blúzt, blézert vehetnek.


Az egyszínű modellek mellett a várandós nők bátran választhatnak mintás, például tengerész-csíkos vagy feltűnő, nagy virágos ruhát.


A kétrészes együttesek kedvelőinek többféle szoknya-felsőrész párost is ajánlanak. Az egyenes fazonú, gumis derekú – esetleg hasnál elasztikus betéttel készült – szoknyák a terhesség egész ideje alatt hordhatók.


A tunikaszerű felsőrészek szintén kilenc hónapon át ideálisak, csupán a megfelelő méretet kell megtalálni belőlük. E felsők követik az aktuális divatirányzatokat. Vannak köztük romantikus stílusú, fodrokkal díszített blúzok, illetve egyszerű, háromnegyedes ujjú, ing fazonúak. Gyakori az enyhén trapéz vonalú szabás, mely a szélesebb csípőjűeknek előnyös.







A topok közt vannak A-vonalúak, melyek kissé leplezik a hasat. De megjelentek a teljesen alakra simuló sztreccspamut trikók is, amelyek tökéletesen megmutatják a has formáját és méretét. Ez utóbbi csak azoknak való, akik nem híztak a kelleténél többet terhességük idején.

A blézerek, kiskabátok közül a mell alatti szabásúak a legelőnyösebbek. Hűvösebb időben pedig a pelerin és a poncsó ideális.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top