Öltözködjünk

Pillangók, virágok, gyümölcsök

A csalfa nõk és csapodár férfiak éppúgy megtalálják számításuk, mint a hûségesek a színes pillangók, tarka virágok, üde gyümölcsök motívumai közt, melyek a legizgalmasabbak idén. Vajon ki kerül a hálóba?

(Kattints a képekre a nagyméretű változatokhoz)






Ez a lepke nem száll el








A színpompás pillangók 2002 nyarán számos divattervezőt megihlettek. Egyes tervezők áttetsző, lenge sifonszoknyákat és -ruhákat díszítenek hímzett vagy kézzel festett pillangókkal. Mások az alakra simuló és blúzokra applikálnak kontrasztos színű, esetleg csillogó lepkefigurát.







E modellek, valamint a tündöklő, hímzett pillangókkal televarrt, miniatűr farmershortok a ’60-as, ’70-es évek hippy-divatját idézik.

Ha a pillangó-divatnak még csak most kezdünk hódolni, választhatunk kevésbé feltűnő, parányi lepkével dekorált trikót vagy öltözék-kiegészítőt. Például egy pillangó alakú fémcsatos övet vagy egy pillangót mintázó, strasszos vagy fém hajcsatot.







Szirmok, bimbók, csokrok








Idén a fiatalos, lezser modellek között is sok a virágos. A nagy léptékű virágmintás és a kis virágokkal borított, úgy nevezett mille-fleur – magyarul ezer virág – mintás ruhadarabok is kedveltek.

Vannak az eredetinél jóval nagyobb virágfejekkel díszített ruhák is.










A pasztelltónusú, elmosódott virágmintás, illetve a kontrasztos – például fekete-fehér, piros-fekete – színtársítású, kontúros mintájú modellek is divatosak most.


Újdonság, hogy a hosszú, valamint halásznadrágok is lehetnek virágosak. Az egzotikus, például hawaii virágokkal dekorált és a dzsungel-stílusú, trópusi virág- és levélmotívumos anyag is hódít.







Az egyszínű pólókat, topokat gyakran csak egy-két nagyobb, hímzett vagy nyomott virágmotívum díszíti.






Az estélyi modelleket a ruhára applikált, kidomborodó virágok – például rózsabimbók – ékesíthetik.

A virágminták idén megjelentek a táskákon, sőt a lábbeliken is. Egyes cipők és szandálok felsőrészét, pántját díszítik virágok. A telitalpú lábbeliken pedig a talprész oldalán tűnnek fel tarka virágok. 










Csábító gyümölcsök

Nemrég még csak az úgy nevezett gyümölcsszínek jöttek divatba: a kivi- és pisztáciazöld, az eper- és málnapiros, a barackszín és a banánsárga. Újabban már gyümölcsmotívumokat is felfedezhetünk a ruhaneműkön.

Leggyakrabban talán az eper jelenik meg, főként a topokon, de hódítanak az almával, banánnal vagy ananásszal díszített modellek is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top