Öltözködjünk

Wellness és utca

Ha a nyári hétköznapokon és a vakáció alatt igyekszünk minél kényelmesebb ruhadarabokat viselni, és csinosak, szexisek is akarunk lenni, kövessük a wellness-trendet!




A wellness mint divatirányzat is megjelent. A kényelmes szabású, bőrbarát alapanyagú, sportos és egyben mutatós modelleket soroljuk ebbe a trendbe.

A wellness stílus darabjait gyakran a fittnessöltözékek ihletik, ám a ruhaneműk összhatása egy kicsit lezserebb.






A nadrágok általában csípőig érnek, övszalag nélküliek, és gumisak vagy zsinórral köthetők meg. Tetszés szerint választhatunk testre simuló, szűk szárú vagy bő, egyenes szabású – pizsamaszerű –, esetleg trapéz szárú nadrágot. A halásznadrág és a miniatűr short szintén hódít. A modellek anyaga lehet sztreccspamut, tactel (bőrbarát, jó nedvszívó képességű, elasztikus műszál), vagy szellős lenvászon.

A felsőrészek rendszerint rövidek, ezáltal a derék fedetlen marad!





Egyaránt kedvelt a spagetti vállpántos és a hagyományos, ujjatlan trikó, illetve a vállat éppen takaró, rövid ujjú póló. A felsők sokszor kapucnisak.

Arányos alakúak bátran választhatnak szűk, testre simuló modelleket. Aki némi súlyfelesleggel rendelkezik, inkább bővebb felsőrészt viseljen, vagy a szűk top fölé vegyen kardigánszerű, cipzáras vagy patentokkal záródó, sztreccspamut kiskabátot!

Természetesen a szoknyát és ruhát sem kell kizárnunk wellness-ruhatárunkból! Az elasztikus pamutból, viszkózból vagy tactelből készült, alakot követő miniszoknyák és -ruhák, valamint a lezserebb fazonú kötényruhák ideálisak kánikulában.






Színválaszték






Ami a színeket illeti, a klasszikus tengerészkék-fehér páros, a natúr tónusok (fehér, vajszín, bézs, drapp), a fagylaltszínek (világosrózsaszínek és sárgák), a pasztellkékek és -zöldek, a gyümölcsszínek (kivi- és pisztáciazöld, citrom- és narancssárga, meggypiros), valamint a lilák, továbbá a szafari stílus khaki és barna tónusai is megtalálhatók e trendben.

A szafari színek gyakran élénk naranccsal vagy pirossal társítottak.

E sportos, utcai öltözékek stílusos kiegészítői a kis vászonkalapok, az edzőcipőszerű lábbelik (lásd a Sportcipők edzéshez és utcára című cikkben!) és az öv-, illetve testtáskák.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top