Öltözködjünk

Fitness-módi

Vége a kinyúlt joggingok és agyonmosott óriáspólók korszakának! Aki fitnessteremben vagy a szabadban szeretne edzeni, idén szexis fazonú sportszerkók közül válogathat, melyek az aktuális utcai divattrendeket követõ színekben pompáznak.




A sportöltözékek fazonja, színe és díszítése hasonlít a lezser, hétköznapi ruhaneműkéhez. A sztreccsanyagú, alakra simuló dresszek, valamint kétrészes együttesek ma már nemcsak élénk, kontrasztos színösszeállításban, hanem pasztellárnyalatokban is készülnek. Aki nem szeretné „közszemlére tenni” hastájékát, válasszon klasszikus dresszfazont.

A tornadresszek közt találunk combnál magasan felvágottat és tangafazonút, mely alá shortot vehetünk. Aki combját kívánja takarni, shortban végződő aerobicdresszt vehet fel. A dresszek dekoltázsa változatos. Lehet mélyen kivágott, sokat mutató és zártabb, sőt divat a garbó nyak is.





A kétrészes fitnessegyüttesek topból és nadrágból állnak. Tetszés szerint viselhetünk derékig érő vagy rövidebb, esetleg éppen mell alatt végződő, ujjatlan vagy rövid ujjas felsőt. Nagyon mutatósak az elöl vagy a hátrészen fűzős felsőrészek, valamint a nyakpántos és a dupla vállpántos topok.

Nadrágunk lehet bokáig érő – cicanadrágszerű –, illetve bermuda hosszúságú vagy miniatűr short. Újdonság a trapéz szárú, hosszú aerobicnadrág. Ugyancsak divat és ráadásul rendkívül kényelmes viselet az overál.


Az élénk színek – például tűzpiros, pink, citrom- és narancssárga – továbbra is divatosak. Ezek a színek gyakran feketével, szürkével vagy sötétkékkel kombinálva jelennek meg. Az egyszínű fekete, illetve fehér, valamint a kék és zöld árnyalatok – az üde türkiztől a pisztácia- és kivizöldig – szintén kedveltek.





Az utcai divattrendek hatását mutatják a szafari stílus színeit – khaki, bézs, barna – felvonultató modellek.

A különféle lilák és a pasztellszínű – például vízkék, vaníliasárga, halványrózsaszín – együttesek ugyancsak a hétköznapi, nyári viseletek hangulatát idézik.





A farmer szerelmesei sportoláskor a blue jeans jellegzetes anyagát imitáló, melírozott kék vagy szürke dresszt, illetve kétrészes együttest viselhetnek.

Míg néhány évvel ezelőtt a tiszta pamut, majd az elasztikus lycraszállal kevert pamut számított a legjobb alapanyagnak a sportruházatnál, mára új, műszálas textíliáknak örülhetünk.
A tactel névre hallgató csodaanyag bár műszálas, nedvszívó képessége vetekszik a pamutéval. A vékony, finom tapintású, elasztikus tactelből nemcsak aerobicdresszeket, hanem fehérneműket is gyártanak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top