Öltözködjünk

Hol van már a századforduló…

A báli öltözködés szabályait a múlt század fordulóján még elsõsorban tánciskolákban sajátították el a fiatalok. Mára a szigorú etikett lazult, ám a báliruha választásnál most is alapvetõ szempont a testalkat, az egyéniség és az életkor.

Újraéledő romantika
 






Kattints a képre!

Az idei bálon kedveltnek bizonyultak a romantikus stílusú nagyestélyik. Az ilyen ruhák legfőbb jellemzője a karcsúsított szabás és a hosszú, bő szoknyarész, mely többféle fazonú is lehet. Például trapéz vonalú, harang alakú, hat-, illetve nyolcrészből szabott, gloknis, valamint fodrokból álló vagy húzásokkal bővülő. A ruha felsőrésze akár ujjatlan, akár rövid vagy hosszú ujjú, rendszerint mélyen dekoltált. A nyakkivágás formája szintén változatos, például kerek, ovális, négyszög vagy V-alakú. Nagyon divatos a vállpánt nélküli ruhafazon. A képen látható modell aranyló barna nehézselyemből készült.








Kattints a képre!
Extravagáns variációk

Ez a ferde irányban széles csíkos estélyi is kitűnt a báliruhák közül. A fekete-ezüst csíkok kontrasztja, valamint a flitterek csillogása tette szemet vonzóvá. A kiegészítőül választott piros muszlinsál fokozza az extravagáns hatást.

A hölgy kísérője szintén nem mindennapi öltözéket viselt. Fekete szmokingjának reverje, illetve a mellény tündöklő türkiz brokátból készült. Az ing ezüstös csíkozású, a nyakkendő egyszínű ezüst.








Kattints a képre!
Akár egy díva


Az idei Operabálon a hollywoodi sztárok fellépőruháit idéző ruhakölteményeket is láthattunk. Ezeket a modelleket az alakot hangsúlyozó szabás jellemzi. Az egyszerűségükben elegáns, nagystílű ruhák illő kiegészítője a hosszú tollboa és a feltűnő ékszer. A képen látható modellt a fekete-fehér színtársítású, geometrikus mintázat teszi különlegessé. A csípőig alakot követő ruha lefelé gloknisan bővül, így jól lehet benne táncolni.








Kattints a képre!
Antik stílusban


Különlegességnek számított e bálon a hófehér, lágyan omló anyagú, uszályos nagyestélyi, mely az antik, görög viseleteket idézi.

Az ujjatlan, elöl magasan záródó ruha hátul mélyen, egészen derékig kivágott. A dekoltázst halvány rózsaszín virág díszíti. A királynői termetű hölgy, jó stílusérzékkel, görögös csigákba bodorította haját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top