Öltözködjünk

Nagyon másként

A klasszikus vonalvezetésû, nemes kelmékbõl készült estélyi ruhák mellett extravagáns stílusú modelleket is választhatunk szilveszter éjjelére, melyek alapanyagukat, illetve fazonjukat tekintve különlegesek, egyediek







Kattints a képre!
Mitől lesz extravagáns?

Egy öltözéket több minden is extravagánssá tehet. Ha egy egyszerű, klasszikus szabású modell – például spagetti vállpántos, karcsúsított ruha – teljesen alakra feszülő sztreccsanyagból vagy bőrből készül, különleges jelleget kap. Ám fordított esetben, ha hagyományos estélyi ruhaanyagból – például bársonyból, selyemből, szaténból – varrnak szemet vonzó, érdekes fazonú ruhát, esetleg nadrágos együttest, szintén extravagáns lesz az összhatás.

A harmadik lehetőség az extravagáns hatás elérésére a különböző stílusú ruhadarabok kombinálása, például fényes selyemből vagy flitteres kelméből készült ruhaneműk farmer modellekkel való társítása.






Kattints a képre!


Bőr, szőr, lakk…

Az alternatív alapanyagok közt szerepelnek a bársony, a selyem, a muszlin és a necc sztreccs változatai, a nagy méretű flitterekkel borított szövetek és a különféle szőrös felületű kelmék. Szintén gyakori a puha bőr, a velúrbőr, valamint a lakkos felületű bőr vagy műbőr. A vékony műbőrök közt szintén vannak elasztikusak. Az átlátszó muszlin vagy csipke modellek időnként teljesen látni engedik a fehérneműt, aki ilyet választ, a ruhával azonos színű alsóneműt viseljen! 








Kattints a képre!
Szupermini, „alig top”, sort…


A szuperminiket hosszú lábú nőknek ajánlják; magas sarkú szandállal, körömcipővel vagy hosszú szárú, akár térd fölé érő csizmával. Ha a lábból sok látszik, a harisnya is fontos szerepet kap.

Egyszínű modellhez mintás szövésű vagy a ruhával harmonizáló árnyalatú neccharisnyát választhatunk. Ha a ruha mintás, maradjunk a fekete vagy testszínű harisnyáknál.

A kétrészes modellek felsője lehet parányi top: csík formájú vagy melltartó fazonú. Erre a derekat szabadon hagyó bolerót vagy átlátszó muszlinblúzt is vehetünk.



Aszimmetrikus szabású modellek

A híres divattervezők kollekcióiban sok aszimmetrikus ruhát és felsőrészt láthatunk. Azonban e modellek csak tökéletesen arányos alakon mutatnak jól. Az egyik oldalán ujjatlan, másik oldalán rövid vagy hosszú ujjú felsőrészekhez érdemes széles stólát viselni, hogy meztelen karunk ne fázzon. A ruhák szoknyarésze is lehet aszimmetrikus: a fél oldalt bokáig érő, másik oldalán magasan – akár combközépig – felsliccelt, szexis modellek vonzzák a tekintetet.








Kattints a képre!
Variációk nadrágra


Aki szilveszterkor is szívesebben visel nadrágot, felvehet hajszálvékony sztreccs-csipkéből varrt, lenge trapéznadrágot, melyhez egyszerű, mély dekoltázsú vagy garbó nyakú, ujjatlan top dukál.
A farmer híveinek az ünnepi alkalomra strasszokkal díszített sztreccsnadrágot ajánlanak a tervezők. A feszes modelleket hagyományos estélyi ruhaanyagból készült felsőrészekkel tehetjük alkalmivá. Például fekete, valamint fémes hatású – ezüst, arany vagy bronz – selyemblúzzal, illetve toppal társíthatjuk.

A csillogó gyöngyökkel, flitterekkel vagy strasszokkal díszített felsők és a fényes fonalból kötött vagy horgolt topok is illenek a farmeres estélyi öltözékhez. A top fölé akár bársonyblézert is vehetünk. Ne feledjük, hogy a lábbeli az extravagáns alkalmi szerelésnél is meghatározó! Mindenképpen elegáns, lehetőleg magasabb sarkú cipőt válasszunk!





Kattints a képre!


Az egyik legextrémebb estélyi öltözék a blézer-short páros. A selyemből készült blézerhez – esetleg szmokingkabáthoz – azonos anyagú és színű (pl. fekete, lila vagy pink) miniatűr shortot viselhetünk.

A blézer alá elég egy mély dekoltázsú top vagy melltartó. Az együttest dekoratív mintájú vagy metálos fényű harisnyával, tűsarkú cipellő-vel és szaténkesztyűvel tehetjük ellenállhatatlanná.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top