Öltözködjünk

Koktélok, éjszakák, ruhák

Karácsony este ifjabb és érett korú nõk is kisestélyit, más néven koktélruhát ölthetnek magukra. A ruhák és alkalmi kosztümök mellett elegáns nadrágos együtteseket is választhatunk





Fazonok: kombiné szerű, princessz- és kötényruha, szmoking variációk

Ami a ruhahosszakat illeti a mini és midi változatok egyaránt hódítanak. A legtöbb idei modell térd körül végződik, de visszatért a szupermini, és a lábszárból többet takaró hossz is kedvelt. A ruhák közt vannak teljesen egyszerű, enyhén karcsúsított, egyenes szabásúak, illetve A-vonalúak, melyek leginkább a hagyományos kombinékra emlékeztetnek. E modellek szimpla vagy dupla spagetti vállpánttal készülhetnek. A vállpánt nélküli, erősen karcsúsított, alakra simuló ruhafazon szintén divat.






Újdonság a húszas éveket idéző, egyenes vonalú, három, egymás fölé varrt, széles fodorból álló, lágy esésű kelméből készült kisestélyi. Ez a fazon kifejezetten előnyös azoknak, akiknek deréktájékon van némi súlyfeleslegük, ám szép formájú a lábuk.
Továbbra is kedvelt a princessz-szabású ruha, valamint a fiatalos kötényruha. Ez utóbbi alá szűk, hosszú ujjú felsőrészt vagy ujjatlan, garbó nyakú topot vehetünk.

A  ruhák dekoltázsa mély, kerek vonalú, úgynevezett madonna-dekoltázs, illetve V-alakú és szögletes is lehet. Idén ismét megjelentek az ejtett vállrészű modellek, melyek általában gumírozott szegélyűek.
A kosztüm hívei az ünnepnapokon is kitarthatnak kedvenc viseletük mellett. A selyem, brokát vagy bársony alapanyagú együtteseket dekoratív ékszergombokkal és gyakran kontrasztos színű gallérral, illetve zsebpatnival készítik.

Aki karácsonykor is szívesebben visel nadrágot, az estélyi ruhaanyagból varrt nadrágkosztümöt, esetleg női szmokingot ölthet. A klasszikus férfi szmoking mintájára tervezett modellek persze követik a női alakot, karcsúsított szabásúak, s nem ritkán azonos anyagú, szűk szoknyát is vehetünk hozzájuk kiegészítésképpen.






Anyagok, színek, minták

Az alapanyagok közt, akárcsak a nagyestélyiknél, megtalálhatók a jellegzetes alkalmi kelmék, a puha bársony – hagyományos és sztreccs változatban, továbbá kidomborodó mintával –, a vékonyabb és vastagabb selymek, a szatén, a zsorzsett, a csillogó lurex és a flitteres kelmék. Egyre több modellt készítenek csipkéből, illetve gyöngyökkel, flitterekkel televarrt tüllből. Az ilyen vékony, átlátszó anyagú ruhák gyakran testszínű anyaggal béleltek, ezáltal olyan a hatásuk, mintha nem is lennének alábélelve, hanem bőrünk látszódna át a csipkén. Jellemző a különböző anyagok kombinálása is, például bársony selyemmel vagy selyem muszlinnal.






Az aranyló és ezüstös tónusok mellett most a lila vezeti a színek toplistáját. Minden árnyalata előfordul a halvány kékes árnyalatoktól az ibolyaszínen át a padlizsánig. Választhatunk mély borvörös, feltűnő pink vagy türkiz és pasztellszínű, például törtfehér vagy vízzöld ruhát is. A minták közül az állatbőrt imitáló, a jellegzetes törökmintás és a stilizált növénymotívumos szintén divat.










Kattints a képre!
Kiegészítők

Az ujjatlan modellekhez ajánlják a boleró és ruhagallér ötvözéséből született, flitterekkel vagy hímzéssel díszített, dekoratív „vállvédőt”, mely elöl megköthető.

Újabban a kisestélyiket nemcsak körömcipővel, hanem magas sarkú szandállal, valamint a lábszárra simuló, hosszú szárú, bőr, műbőr vagy textil felsőrészű csizmával is társíthatjuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top