Öltözködjünk

A kisfekete

Ez az a ruha, amely egyetlen nõ ruhatárából sem hiányozhat! Mióta több mint fél évszázada, hogy Coco Chanel bájosan egyszerû fekete kisestélyi ruhái nõk millióit hódították meg.

Fazonok – válasszunk alkatunk szerint! 







princessz szabású ruha
A teljesen testre simuló fazonokat kizárólag a súlyfelesleggel nem rendelkező, arányos alakú nőknek ajánljuk. Az alakot lágyan követő, rafinált szabású ruhákat azonban bátran felvehetik azok is, akiknek nem tökéletes az alakjuk.

Ismét divat a princessz szabású ruha. A mell alatt elhelyezett szabásvonal lehetővé teszi, hogy a szűkebb mellrészhez bővebb alsórész kapcsolódjon. Ezáltal a derékon vagy csípő- és combtájékon lévő plusz kilók ügyesen leplezhetők. Hasonlóan ügyesen takarnak az A-vonalú ruhák. A sré-szabású, vagyis ferde szálirányú modellek szintén előnyösek azoknak, akik szeretnék elfedni kisebb súlytöbbletüket. Ugyanis az ilyen ruhák enyhén hullámzó esésűek, így slankítják az alakot. Az ötvenes éveket idéző, erősen karcsúsított, térdnél végződő, bő szoknyás modellek ideálisak a darázsderekú nőknek.








20-as éveket idéző fazon
Anyagok: hagyományos kelmék és új változatok


A klasszikus estélyi ruha-alapanyagok idén is jelen vannak szinte minden divattervező kollekciójában. A puha bársony, a suhogó selyem – fényes és matt változatban –, a nemes brokát, a fémes hatású lamé és lurex, a sejtelmesen áttetsző muszlin és organza, valamint a finom csipkék számos kisfekete alapanyagául szolgálnak. A hagyományos kelmék mellett egyre több a rugalmas lycra szálat is tartalmazó anyag. Meglepő módon, nemcsak a vastagabb bársony, brokát, dzsörzé és viszkóz hanem a leheletvékony muszlin, valamint csipke alapanyagok közt is léteznek már sztreccs változatok. Ezek előnye, hogy rendkívül kellemes viselni a belőlük készített ruhát, vacsora után sem feszül rajtunk, s táncolni is szabadabban lehet bennük. Ráadásul a lycra-szállal szőtt anyagú modellek sokkal formatartóbbak a hagyományos alapanyagból lévőknél.








Kattints a képre!
Díszítőelemek: a kevesebb több


A kisfekete eleganciáját egyszerűsége adja. Ám ez nem jelenti azt, hogy a modellek nélkülöznék a finom díszítéseket. A rafinált szabású fekete ruhák gyakran többféle kelme társításával készülnek, például fényes és matt felületű anyagból.

Előfordul, hogy ugyanannak a kelmének a szín-, illetve hátoldalát kombinálják egy ruhán belül. Gyakoriak a csipkebetétek, melyek a ruha dekoltázsán, ujján, derékvonalán vagy szoknyarészén jelennek meg. 





Kattints a képre!




Az apró gyöngyök, strasszok elszórtan, a ruha egész felületén, valamint virágmotívumot alkotva díszíthetik a kisfeketét. E díszítések lehetnek feketék, illetve arany vagy ezüst színűek, ezáltal meghatározva azt, hogy a ruhához milyen színű ékszert és kiegészítőket viseljünk. A fekete selyemcérnával hímzett motívumok romantikus hangulatúvá teszik a ruhákat. A modellek alját és ujját rojtok is szegélyezhetik. A miniruhák alján végigfutó rojtcsík akár több arasznyi hosszúságú is lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top