Öltözködjünk

Õfelsége gárdistája voltam

A bundákhoz hasonlóan az öltözék-kiegészítõknél is egyaránt hódítanak a valódi és a mûszõr modellek. Míg a mûszõrméket néha alig lehet megkülönböztetni a valódiaktól, az igazi állatszõrbõl készült kucsmákat és prémgallérokat gyakran élénk, a természetestõl eltérõ színûre festik.





Szegélyek, gallérok

Már a nyári öltözékeken – például kardigánok, topok dekoltázsán és ujján – feltűntek a prémszegélyek. A hidegebb hónapokra tervezett modelleken egyre több és szélesebb szőrmedíszítéssel találkozhatunk. A vastag kardigánok és télikabátok időnként legombolható prémgallérral készülnek. Azonban már különálló szőrmegallért is választhatunk, mely tetszés szerint társítható pulóverhez, kabáthoz.






Fejrevalók


Régebben főként az érett nők körében voltak kedveltek a gömbölyű, valamint doboz alakú kucsmák. Mára a tizen- és huszonéves korosztályt is meghódították a szőrmesapkák. Nem csoda ez, hiszen a divattervezők bájos és mókás fazonokat kreálnak.





A rövidre nyírt és hosszabb szőrű modellek közt találunk fejre simuló, lógó füles fazont, az orosz usankákra hasonlítót és egészen magas formájút, mely az angol gárdisták medveszőr kucsmájára emlékeztet. A legérdekesebb talán a kapucni szabású szőrme fejfedő, mely állnál pomponos megkötővel készül. Ez lehet mindkét felén szőrméből vagy kívül szövetből és belül puha prémből. Aki csak füleit szeretné melegen tartani, válasszon prémmel borított fülvédőt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top