Öltözködjünk

Kalapom-pom-pom…

Lehet az elegancia fontos kelléke és a lezser öltözék része. Annyi biztos, hogy az egyéniségünkhöz, illetve öltözködési stílusunkhoz és az alkalomhoz illõ kalap nem hiányozhat õszi-téli ruhatárunkból. A kifutókat szemlélve megállapíthatjuk, hogy az öltözék-kiegészítõk közül most a kalapokon van a legnagyobb hangsúly.

Klasszikusan elegáns modellek





Híres filmszínésznők és ideálként körülrajongott first ladyk nem véletlenül viseltek oly gyakran kalapot. Jól tudták, hogy az arcukat előnyösen keretező fejfedővel tehetik tökéletessé megjelenésüket. Az őszi-téli kalapdivat kedvez a finom kidolgozású, elegáns stílusú fejfedők híveinek. A kifutókon szupernőies és a férfikalapok mintájára készült, ám szexis megjelenést biztosító fazonok egyaránt láthatóak voltak. A keskenyebb karimájú kalapok mellett egyre több a feltűnően széles karimájú, merev, illetve puha, tetszés szerint hajlítható modell.





Ugyancsak divat a negyvenes éveket idéző, kis méretű pogácsakalap, mely ferdén féloldalra helyezve viselendő. A kalapok készülhetnek nyúl- és lószőrből, bársonyból, vastagabb lódenből, különféle szövetekből, velúrból, valamint filcből. Az egyszínűek – például fekete, bordó, barna, lila vagy terrakotta – mellett mintás, például tyúkláb-motívumos kalapokat is választhatunk. 






Lezser változatok


Újraéledt a hetvenes évek hippi-korszakának kalapviselete. A puha szövetből vagy bőrből készített, széles, szabálytalanul hullámzó karimájú kalapok most is a tinédzserek közt számíthatnak a legnagyobb sikerre. Már a nyári hónapokban feltűntek a western stílusú kalapok. Míg a cowboyok eredetileg valódi bőrkalapot hordtak, a divattervezők most különféle textil – például farmer – és műbőr modelleket is alkotnak, melyeket néha strasszok ékesítenek.


Igazi uniszex viselet a puha anyagú – például kordbársony –, kis karimájú kiránduló kalap, melyet szembehúzva viselhetünk – akár hétköznapi szaladgáláshoz is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top