Öltözködjünk

Vedd elegánsra

A következõ hetekben a könnyû kosztümkabátokat és a blézereket felváltják az átmeneti kabátok, majd a télikabátok. Az új trend átmeneti kabátjairól általánosságban elmondható, hogy a klasszikus fazonok, a letisztult szabásvonalak korszerû anyagokkal párosulnak. A modellek különlegességét a rafinált részletmegoldások adják.

Hódítóan nőies fazonok

Az elmúlt néhány évben egyre nőiesebbé és elegánsabbá vált a kabátdivat. A rövid és hosszú modellek egyaránt a női alakot hangsúlyozzák, jellemző a karcsúsított szabás. Megjelent a hagyomÁnyos lovaglókabát fazon is. A háromnegyedes hossz, sőt a maxi hosszúságú, azaz hétnyolcados és kilenctizedes, körülbelül bokáig érő kabátok is hódítanak.






Kattints a képre!


A karcsú derekúak most bátran felvehetnek öves modelleket. A kabátok öve nemcsak saját anyagából készülhet, hanem a szövettel azonos színű bőrből is. Aki nem kifejezetten karcsú, ám alapjában véve vékony testalkatú, választhat olyan fazont, melynek övét a derékvonal alá helyezték. Molett nőknek jól állnak a hosszú, egyenes szabású, illetve lefelé kissé bővülő változatok, főként kétsoros gombolással. A kabátok bőségét általában a gloknis szabás vagy a hátközépen elhelyezett hajtás(ok) adják.

Az egyszerű fazonokat gyakran érdekes gallér vagy kapucni teszi egyedivé. Divat a keskeny és a nagyon széles rever, a különböző szélességű sálgallér, az állógallér, valamint a duplagallér. Egyes darabok gallérrésze variálható, vagyis lehajtva és magasra felgombolva is hordható. A kapucnis modellek már nemcsak a fiatalok körében kedveltek, mivel sok kifejezetten elegáns kabát készül óriás kapucnival. 








Kattints a képre!
Anyagok: klasszikus kelmék reneszánsza

Az alapanyagok rendszerint különleges kidolgozású, nemes kelmék. Finom, puha tapintású gyapjúszövetek, valamint jó minőségű, műszál-gyapjú keverékek. Gyakori a moher, angóra vagy kasmír szállal kevert szövet. Reneszánszát éli a jellegzetes angol gyapjúszövet, a tweed. Visszatértek a bukléanyagok és a rusztikus hatású, szőrös felületű szövetek. Egyre több a prémes gallérú, illetve zsebén és mandzsettáján szőrmeszegélyes modell. Vannak vatelinnel vagy szőrmével bélelt változatok – esetenként kivehető béléssel –, melyek egész télen hordhatók. 








Kattints a képre!
Színpompa, mintakavalkád


A színeknél az egyik sláger a lila, mely minden árnyalatában – például padlizsán, ibolya, püspöklila, mályva – feltűnik. A barnás, szürkés földszínek, a kakaószín, a beige, a törtfehér is nagyon gyakoriak. A melírozott felületű szövetkabátok szintén említést érdemelnek, ezek előnye, hogy egyáltalán nem kényesek! A feltűnő darabok kedvelői piros, pink, narancssárga kabátot választhatnak. Az egyszínűek mellett igen sok a mintás kabát. A kockás számos fajtája hódít: a pepita, az Esterházy-kockás és a tyúklábmintás – kis és nagy léptékű változatban. A klasszikus halszálkás minta szintén kedvelt kis, sűrű és nagyobb vonalú változatban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top