Öltözködjünk

Mi a menõ idén?

Az eredetileg csak férfiak által viselt ballonkabátot már évtizedek óta hordják nõk is. A hagyományos szabásvonalú és anyagú modellek mellett évrõl-évre újabb változatok jelennek meg a legkülönfélébb fazonokban, színekben, illetve alapanyagokból.

Kattints a képre!
Fazonok: a rövidtől a hosszúig

A klasszikus ballonkabát lábszárközépnél végződött, azonban ma már ennél hosszabb és jóval rövidebb modelleket is készítenek. Idén a csípő alá érő, a térd körül végződő, valamint a majdnem bokáig érő fazon egyaránt divatos. A sportos öltözékekhez ideálisak a rövidebb ballonok. Az autóval közlekedő nőknek ugyancsak a térdnél vagy afölött végződő kabátokat ajánlják. A maxi hosszúságú, bokatájékon végződő ballonkabátok vékony, nyúlánk termetű nőkön mutatnak igazán jól. Molettek is választhatnak hosszú modellt, azonban ők mindenképpen öv nélkül viseljék. 

Kattints a képre!
Az új kabátok váll- és gallérrésze változatos. Divat az ejtett váll, illetve a raglánszabás, mindkettő megfelelő, nem túl nagy válltöméssel. A vállap továbbra is kedvelt díszítőelem, ám nem kötelező. A gallér lehet közepes, valamint feltűnően nagy méretű, esetleg kifejezetten hegyes csücskű. Szintén kedveltek az aszimmetrikus gallérral készült ballonok, továbbá a variálható fazonú, vagyis lehajtott, illetve teljesen felgombolt gallérral is viselhető modellek. Az egy- és kétsoros gombolású kabátok ugyancsak hódítanak. Molett alkatúaknak az utóbbi az előnyös, mivel a dupla gombsor függőleges irányban megosztja az alakot, ezáltal optikailag vékonyító hatású. A kabátokhoz gyakran tartozik saját anyagával megegyező öv, melyet akár csomóra kötve is viselhetünk. Újabban megjelentek a dekoratív fémcsatos, széles bőröves modellek, ám ezeket csak darázsderekú nőknek ajánljuk.

Alapanyagok: hagyományos kelmék és high-tech-anyagok 

Kattints a képre!
A ballonkabátok alapanyaga kezdetben erős, vízhatlan vászon volt. Az elmúlt években számos új kelmét fejlesztettek ki, így ma már sokféle anyagból készül ballon. A mikroszálas selyem elegáns és nagyon könnyű, az elasztikus pamut-műszál keverékek kiváló formatartó tulajdonságúak, az úgy nevezett high-tech-anyagok pedig egyáltalán nem gyűrődnek.

Színek: Visszafogott és élénk árnyalatok

Ami a színeket illeti, a klasszikus beige, khaki és barna továbbra is jelen van. Kedveltek a szürke és sötétkék tónusok, a fekete, a fehér, valamint az élénk árnyalatok, például a tűzpiros, a narancssárga és a türkiz. Más ruhaneműkhöz hasonlóan a ballonok közt is találunk különféle állatbőröket imitáló mintájú modelleket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top