Öltözködjünk

Milyen fazont válasszunk?

A nadrág talán a legproblematikusabb ruhanemû a nõk számára. Sokan annyira nehezen választanak alkatuknak megfelelõ fazont, hogy inkább egyáltalán nem viselnek nadrágot. Pedig minden testalkatra lehet elõnyös szabásút találni! A kosztümökkel már egyszerûbb a helyzet

Kattints a képre!
Az ideális nadrág



1, Akinek hosszú és formás a lába, öltözködésével hangsúlyozhatja e testrészét. Viselhet széles hajtókájú vagy rojtos szélű pantallót, sőt nagykockás anyagút is. Nyugodtan felvehet teljesen szűk és bő szárú, élvasalt, úgynevezett Marlene-nadrágot, illetve bármilyen hosszúságú halásznadrágot.

2, Akinek vaskosabb a lába, ügyeljen rá, hogy sehol ne feszüljön a nadrág szára, inkább legyen kissé bővebb, mivel ez vékonyabbnak mutatja a lábat. Ugyanez az előnyös nyújtó hatás érhető el a trapéznadrágokkal is.

3, A hosszú derekú, rövid lábú nőknek mindenképpen ajánlott a magas sarkú lábbeli. Hosszított fazonú blézerrel eltakarható a láb és fenék „választóvonala”, így optikailag több centivel „megtoldható” a láb.

4, Akinek fiúsan vékony a lába, kerülje a teljesen szűk szárú nadrágokat, melyekben végtagjai „gólyalábaknak” tűnhetnek. A világos színű nadrágokkal kissé vastagabb lábakat varázsolhat magának. Viselhet a deréknál kis húzásokkal bővülő modelleket vagy puha anyagú, lengő szárú, úgynevezett pizsamafazont.

5, Nagyon sok nőnek okoz problémát az öltözködésnél széles csípője. Nekik arra kell ügyelni, hogy a karcsú derekat hangsúlyozzák, miközben a csípőről elterelik a figyelmet. Ideálisak a kényelmes, csípőtől lefelé bő szabású nadrágok, amelyek széles derékpánttal vagy magasított derékkal készülnek, és így kiemelik a karcsúságot. A deréknál hajtásokkal bővülő nadrág szintén előnyös.

Szoknyák testalkat, életkor és alkalom szerint

A szoknyaválasztásnál főként a testmagasság és a lábszár formája számít. Az egészen rövid mini nemcsak láb, hanem életkor függő viselet is! A néhány centivel térd fölött végződő miniket már bátran felvehetik érett korú, formás lábú nők is. A lefelé kissé bővülő fazon előnyösen elfedi a comb súlytöbbletét. Hosszú szoknyában legalább annyira nőiesek lehetünk, mint rövidben. Ráadásul a maxihossz mindig elegáns megjelenést ad, és mivel nem vágja el vízszintesen a lábszárat, nyújtja az alakot. Ünnepi alkalmakra idén is a hosszabb aljakat ajánlják. Akinek nem tökéletes a lába, de karcsú a dereka, választhat magasított derekú, felsliccelt maxiszoknyát, mely a derék és csípő vonalát hangsúlyozza.

Rafinált szabású blézerek 

Egy jól megválasztott fazonú kosztümkabáttal rendkívül ügyesen palástolhatjuk alakunk kisebb hibáit, illetve kiemelhetjük az előnyös részeket. Az A-vonalú gérokk jótékonyan eltakarja a derék-, csípő- és combtájék esetleges súlyfeleslegét. Molett nőknek kifejezetten ajánlott ez a hosszított blézerfajta, mely V-alakú dekoltázzsal nyújtja az alakot. Teltkarcsúaknak előnyös a duplasoros gombolású blézer is, mely függőleges irányban megosztja az alakot, ezáltal vékonyabbnak mutatja viselőjét. Szintén karcsúbb hatást eredményeznek a hoszanti szabásvonalak mentén elhelyezett díszpaszpólok.

Vékony, jó alakú nők testmagasságtól függetlenül viselhetnek rövid állású, kevéssel derék alatt végződő blézert. Nekik jól áll az egyenes fazonú, dzseki szerű és a karcsúsított szabású kosztümkabát is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top