Öltözködjünk

2001 tavaszi-nyári színtrendek

Milyen színek divatosak idén? Mit tarthatunk meg tavalyi ruháink közül, és milyen új darabokat válasszunk? Milyen színek elõnyösek hajunkhoz? Ezek a kérdések minden nõt foglalkoztatnak - fõként nyár elõtt.

Szokatlan divatszínek

Az idei nyár igencsak furcsa a színek szempontjából. Mindent vegyünk fel, ami nem összeillő – hangozhatna a jelszó 2001-ben. Már-már annyira furcsa párosításokkal találkozhatunk, hogy azt kell rá mondanunk: szép. Valóban szokatlan, teljesen újszerű színösszeállítások, amelyek egymás erejét emelik ki. Saját színeinkkel – haj, szem, bőr – csak erősíthetjük egyéniségünket általuk. 2001 meghatározó színvilága négy színtrend: a narancs-vörös, a kék-zöld-sárga, a pasztell és a fehér.

Kék-zöld-sárga trend

Az idei nyár kék-zöld-sárga színcsoportja a tengerek és tengerpartok élővilágát eleveníti meg. A hol háborgó, hol csendes, végtelen nyugalmat árasztó tenger türkiz tónusai és a vízzel a láthatáron összeérő égbolt kéklő árnyalatai tartoznak ide. Emellett az úgynevezett gyümölcsszínek, például banán- és kivizöld, citrus árnyalatok, pisztáciaszín. Az egzotikus gyümölcsök színei, illetve a kékeszöldes tónusok időnként ton-in-ton, vagyis színben tartott együttesekként jelennek meg, máskor erőteljes kontrasztos hatást adnak. A trendhez alkalmazott alapanyagok fokozzák a modellek dinamikusságát. Gyakoriak a dzsörzék, a sztreccsanyagok, a nyomott mintás sifon, a különböző áttetsző muszlinok és organzák, valamint a len és a számos tónusban megjelenő farmeranyagok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top