Öltözködjünk

A pasztell trend

Pasztell trend

Klasszikusnak számít a pasztell színcsoport, amely igazán soha nem megy ki a divatból. Nem véletlen ez, hiszen a finom, visszafogott, világos tónusok gyönyörűek a napbarnított bőrön, és életkortól függetlenül jól állnak a nőknek. Idén az elegáns, városi viseletre ajánlott kosztümök, az ‘50-es éveket idéző, romantikus nyári ruhák és a fiatalos, sportos együttesek is gyakran pasztellszínűek. A világoskék, vízzöld, vaníliaszín és barackvirág árnyalat mellett rendkívül kedveltek a rózsaszínes és lilás tónusok.

Anyagai

Ehhez a színvilághoz leginkább a természetes szálból készült kelmék illenek. Jellemző a len, a viszkóz, a tisztaselyem és a pamut, illetve az ún. nyári gyapjú, azaz a cool-wool. De persze sok a kellemes tapintású, vékony, elasztikus műszálas anyag is, amelyekben – a fejlett technológiának köszönhetően – nem izzad meg viselője. Erre a trendre jellemző a mille-fleur, a kis léptékű virágminta és a sok csipke, illetve a hímzett felületek. A kockás kelmék pedig egyre erőteljesebben hódítanak, kis és nagy méretű mintákkal, főként pepita és Eszterházy változatban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top