Öltözködjünk

Színes kiegészítõk

Állítólag kétféle nõ létezik: az egyik cipõket gyûjt, a másik táskákat. Persze nem kell mindenáron ezekbe a kategóriákba beleerõltetnünk magunkat! Ha nem gyûjtjük, hát nem gyûjtjük, de azért szeretjük!

Táskakavalkád

A tavaszi táskadivat olyan tarka és változatos, mint a tavaszi rét. A hippi ide is benyomult, de azért tartja még magát a klasszikus, szolid fazon is. Sőt mi több: a fazonok és színek legzsúfoltabb, legváltozatosabb kavalkádja jellemző most.

Hódít a pasztell: a rózsaszín, a halvány lila, a drapp, a halvány barna, a karamell és fekete kompozíció… Kontrasztként a piros, az élénk lila, a rikító sárga és a narancssárga jelenhet meg. Idén is fénylik, ragyog a retikül: az arany, ezüst már nem csak alkalomra illik. Kitűnő kiegészítője egy hozzá illő elegáns ruhának.

Ami a mintát illeti, virágba borultak a táskák is, nemcsak a fák, a bokrok. Kis virág, nagy virág: teljesen mindegy, csak virág legyen.

S hogy milyen formába öntsük a már említett színeket és mintákat? Nos, reneszánszát éli az ötvenes, hatvanas évek divatja. Klasszikus, egyszerű fazonok: mintha csak a nagymama szekrényét túrtuk volna fel. Kocka-, trapéz-, szütyő-forma. Mindez rövid kis füllel a kézben hordva, nem pedig a vállra akasztva. Nem csak a ruhák, a táskák is „átmentek elegánsba”. Tehát az idei év az elegáns nőké.

Lábra fel!

Hódít a hegyes orr, a tűsarok, amit valljuk meg, nem könnyű viselni. Bár vannak, akiket kifejezetten erre teremtett a sors. Aki nem bírja, ne keseredjen el, ugyanis még ma is ugyanolyan divatos egy nő, mint tavaly, ha csapott orrú, kissé alacsonyabb sarkú cipőt húz a lábára. A lábbelik is igen tarkák idén: lehet bordó, kék, rózsaszín, lila, sőt zöld is.

Soha nem lehetett lábbeli olyan tarka, mint most. Nem is beszélve a harisnyanadrágokról, melyek a legőrültebb színekben kaphatók most. A cipők lehetnek kígyóbőr mintásak még mindig, valamint arany, ezüst topán is kerülhet a lábra, persze a megfelelő alkalomra.

Egy szó, mint száz: idén tavasszal tetőtől talpig színesen, mintásan járjunk, ha követni akarjuk a divatot! S miért ne akarnánk, nőből vagyunk, nem igaz?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top