Olimpia 2016

Olimpia 2016: Csipes Tamara egy éve még nem hitte, hogy bajnok lehet

Csipes Tamara a női kajak négyes tagjaként győzött Rióban, és édesapjához hasonlóan olimpiai bajnok lett. A szülő-gyermek aranypáros nem egyedi eset a magyar sportban.

28 évvel apja, Csipes Ferenc sikere után Tamara is olimpiai bajnok lett. Ahogy Szöulban a szülő, úgy lánya is a kajak négyessel érte el a sikert.

“Most már én is olimpiai bajnok vagyok, ahogy apukám, szóval innentől kezdve neki csitt” – mondta viccesen a 26 éves kajakozó.

Korábban háromszor fordult elő, hogy magyar olimpiai bajnok gyermeke is aranyérmes lett: a kalapácsvető Németh Imre (1948) fia, Miklós gerelyhajításban (1976), a vízilabdázó Homonnai Márton (1932, 1936) leánya, Szőke Kató úszásban (1952), a szintén vízilabdázó Szívós István (1952, 1956) fia, István (1976) diadalmaskodott.

Csipes Tamara rögös úton jutott el az aranyéremig. 2012-ben Ausztráliába költözött, és az ottani színekben akart indulni, de aztán hazatért. Tavaly kokainhasználat miatt eltiltották, csak ősszel térhetett vissza.

“Egy évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy én is megélhetem ezt a sikert. Sokat dolgoztam érte” – mondta Rióban.

Arról is beszélt, még fel kell fognia, hogy ez az érem más, mint az eddigiek, de reméli, hogy sok hasonló követi még.

Hírek, érdekességek, interjúk, fotósorozatok a 2016-os olimpiáról az NLCafén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top