Olimpia 2016

Olimpia 2016: lerohanták a brazilok Kozák Danutát

Kozák Danuta nem ünnepelte sokáig az 500 méter egyesben elért győzelmét, röviddel az eredményhirdetés után újra hajóba ült, és a kajak négyessel készült a következő versenyszámára, amelyen a triplázás lesz a tét.

A magyar mellett már a brazil szurkolók is sztárként fogadták Kozák Danutát. Ahogy meglátták az interjúzónából távozni, rögtön lerohanták, és készültek is a közös fotók. És azt talán nem is tudták, hogy nemcsak egy friss győztessel fényképezkednek, hanem egy immár négyszeres olimpiai aranyérmes magyar kajakozóval.

“Nagyon boldog vagyok. Néhány napja még betegséggel küzdöttem, de napról napra jobban érzem magam. Kicsit aggódtam a verseny miatt, de mentálisan erős vagyok, így nem lehetett gond” – mondta egyesben elért győzelme után.

Kozák Danuta sikere volt a 175. magyar arany és az 500. érem az olimpiák történetében, ám a kajakozó ezzel túlzottan nem foglalkozott, csak örömmel vette tudomásul. Arról is visszafogottan beszélt, hogy a legeredményesebb magyar kajakozóvá vált.

“A négy aranyéremnek majd tíz év múlva lesz igazán értéke, amikor a fiatalságot kell arra buzdítani, hogy kövessenek” – mondta.

Kozák Danuta pénteken a női kajak négyessel száll ismét vízre az előfutamban, majd a szombati döntőben tehet nagy lépést a triplázás felé. Ennek érdekében csütörtökön délután már ismét edzett.

Hírek, érdekességek, interjúk, fotósorozatok a 2016-os olimpiáról az NLCafén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top