Olimpia 2016

Olimpia 2016: korlátozzák a sajtbureszek számát

Sok sportoló elégedetlen az olimpiai falu étkezőjének kínálatával, ezért gyorsétterembe járnak. A hosszú sorok miatt viszont korlátozást kellett bevezetni.

Az olimpikonok közül nemcsak Kenderesi Tamás szeretheti a sajtbureszt. Legalábbis erre utal, hogy a falu területén lévő gyorsétterem előtt mindig nagy a sor, aki beáll, hosszas várakozásra számíthat, akár reggel, akár este.

A sportolók itt ingyen kapnak ételt, és mivel sokaknak nem ízlik, amit a nagy étkezőben talál, inkább a jól ismert sült krumplira és a hamburgerre, sajtburgerre szavaznak.

Hogy csökkentse a sorban állást, az étterem vezetése úgy döntött, húsz termékben szabja meg a rendelési limitet, egyszerre ennyit kérhet egy versenyző. Ezzel elkerülhetőek az olyan esetek, mint Sawan Serasinghe ausztrál tollaslabdázóé, aki képet posztolt ki arról, hogy egy asztalt pakolt tele az ételekkel, köztük hatadagnyi krumplival.

A gyorsétterem riói népszerűségében közrejátszik az is, hogy sok sportoló szigorú étrendet követ a felkészülés során, de a versenye végeztével lazábban táplálkozik.

Hírek, érdekességek, interjúk, fotósorozatok a 2016-os olimpiáról az NLCafén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top