Olimpia 2016

Olimpia 2016: Fél tüdővel nyert aranyérmet az argentin vitorlás

Nem mindennapi példakép lehet Santiago Lange argentin vitorlázó, aki tavaly daganat miatt elvesztette fél tüdejét. Egy évvel később aranyérmet nyert Rióban.

Ötvennégy évesen, fél tüdővel nyerte meg a riói olimpia Nacra 17 hajóosztály futamának döntőjét Santiago Lange argentin vitorlázó Cecilia Carranza Sarolival vegyespárosban. A vitorlázónál tavaly diagnosztizálták a rákot, és eltávolították fél tüdejét. Öt nappal a műtét után már biciklizett, egy hónapra rá pedig már vízen volt.

Langét korábbi öt olimpiai szereplése és olimpiai bronzérmei motiválták arra, hogy készen álljon majd Dél-Amerika első olimpiájára. Aranyérme átvétele után úgy vélte, példája segíthet másoknak erőt meríteni, akik hasonló dolgokon mennek keresztül. Lange az olimpiai felkészülés egyik akadályaként tekintett a betegségére, amit sikeresen leküzdöttek.

A vitorlázó bronzérmes lett Athénban, majd négy évvel később Pekingben is, de később a hajóosztály és a csapattársa is megváltozott. Jelenlegi csapattársával a huszonkilenc éves Cecilia Carranza Sarolival 2014 óta hajóznak együtt a Tornado osztályt váltó Naca 17-ben. Saroli már a harmadik olimpiáján szerepel, Pekingben és Londonban is érem nélkül zárta a versenyeit női egyéni Leaser osztályban. Szenvedélyes sportolónak tartja Langét, és örül, hogy csapattársak lehetnek.

Az argentinok összesen egy ponttal nyerték az összetett versenyt. 

Forrás: CNN

További cikkek olimpia 2016 témában az NLCafén:

Olimpia 2016: bébiszitternek állt az olimpiai bajnok
Olimpia 2016: Kemény Dénes: “egy-két fontos játékos nem kapta el a fonalat”
Olimpia 2016: Most került a korona Hosszú Katinka fejére

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top