Olimpia 2016

Olimpia 2016 – Kemény Dénes: “egy-két fontos játékos nem kapta el a fonalat”

Benedek Tibor után a férfi vízilabda-válogatott korábbi szövetségi kapitánya is értékelte a Montenegró ellen elszenvedett vereséget.

“Az ötméteres-párharc nem orosz rulett. Be kell lőni, ki kell védeni, és aki többet értékesít, az megérdemli a továbbjutást. A magyarok ráadásul rendszeresen gyakorolják a büntetődobásokat” – idézte Kemény Dénes M4-nek adott nyilatkozatát a hvg.hu. A Sydney-ben, Athénban és Pekingben is olimpiai bajnok szövetségi kapitány hangsúlyozta, a döntetlennel végződő rendes játékidőt követő dobások során “lelkileg és szakmailag is” kiváló állapotban kell lenniük a játékosoknak.

A magyar csapat 9-9-es rendes játékidő után ötméteresekkel 13-11-re kikapott a montenegróiaktól a keddi negyeddöntőben. Benedek Tibor szerint az ötméteres-párbaj a szerencsén múlott.
Kemény Dénes szerint a csoportmérkőzések során rendben volt “a szervezettség és az elképzelés is”.

“A hullámzó egyéni teljesítmények nem voltak biztatóak, egy-két fontos játékos egyáltalán nem kapta el a fonalat – mondta a korábbi szövetségi kapitány. – A kapusok jó teljesítménye mindig hozzájárul egy csapat jó szerepléséhez, ez pedig kedden az ellenfelet segítette.”

Kemény Dénes szerint nehéz lesz most felpörgetnie magát a magyar csapatnak, amely az 5–8. helyért folytathatja a küzdelmet, de bízik a játékosok rutinjában.

A magyarok a folytatásban először a korábban már legyőzött, házigazda brazil csapattal találkoznak az 5–8. helyért.

További cikkek a 2016-os olimpia témájában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top