Olimpia 2016

Olimpia 2016: gyerekkori barátnők nyerték a legújabb magyar aranyat

Kozák Danutának és Szabó Gabriellának is volt már olimpiai aranyérme, de ketten közösen Rióban nyertek először. A siker különleges, hiszen gyerekkoruk óta ismerik egymást.

51 ezreddel előzte meg a magyar egység a németeket a női kajakpárosok 500 méteres versenyében, ráadásul úgy, hogy Kozák Danuta hétfőn még betegséggel bajlódott.

“A kislábujjammal hajtottam az utolsó 20 méteren. Nem tudom, hogy fejben volt-e ilyen kemény versenyem valaha. Nem tudtam elképzelni, hogy ma kikapjunk. Mindketten nyerő napot fogtunk ki, és bár kicsi különbséggel győztünk, az egész történet így is kerek” – mondta Szabó Gabriella a futam után.

Olimpia 2016: gyerekkori barátnők nyerték a legújabb magyar aranyat

A történet amiatt is kerek, hogy a régi barátnők közösen diadalmaskodtak. Sokáig sikeres párost alkottak, de aztán Kozák Danuta az egyesre koncentrált, ezért az egység felbomlott, és más összeállításban is próbálkoztak. Tavaly találtak egymásra újra, és mivel a riói program lehetővé teszi, hogy Kozák egyesben, párosban és négyesben is szerepeljen, nem kellett választania a számok között.

Szabó Gabriella néhány nappal ezelőtt ünnepelte 30. születésnapját, de mint mondta, ez a siker csak az ajándék fele volt, a másik részét szombaton, a négyessel zsebelné be.

Az immár kétszeres olimpiai bajnok Szabó örült annak is, hogy barátnője, a párbajtőrben győztes Szász Emese a helyszínen szurkolt neki.

“A 2012-es olimpia után futottunk össze egyszer gyógytornán. Az egész felkészülés alatt kapcsolatban voltunk. Tudom, hogy milyen áldozatokat hozott, és milyen keményen készült. Nagyon szerettem volna egy ugyanolyan aranyérmet, mint neki van” – mondta.

Hírek, érdekességek, interjúk, fotósorozatok a 2016-os olimpiáról az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top