Olimpia 2016

Olimpia 2016: Bacskai Balázs máris búcsúzott az olimpiától

Bacskai Balázs – Erdei Zsolt tanítványa – pontozással kikapott, és kiesett a 69 kilogrammos súlycsoport selejtezőjében a riói olimpia ökölvívótornáján.

Bacskai Balázs, a 2010-es Európa-bajnok magyar sportoló ötkarikás debütálásán a francia Souleymane Cissokhóval csapott össze a riói olimpián, akitől eddig mindig kikapott. Edzője, Erdei Zsolt a sorsolás után azt mondta, az egész mezőnyből talán éppen a franciát szerette volna elkerülni, mert rendkívül jó képességű öklöző, akinek a stílusa nem fekszik tanítványának.

Bacskai nem bírt Cissokhóval - MTI Fotó: Illyés Tibor
Bacskai nem bírt Cissokhóval – MTI Fotó: Illyés Tibor

A meccsen aztán ki is derült, miért tartott “Madár” ennyire Cissokhótól. Bacskai próbált irányítani, terelgette ellenfelét, aki azonban végig nagyon jó érzékkel, kiváló ütemben ütött bele indításaiba, s remekül mozgott el a magyar elől. A meccs előrehaladtával egyre egyértelműbb lett a francia fölénye. Bacskai kilenc percen át nem tudta igazán eltalálni, annak ellenére sem, hogy Cissokho keze sosem volt a feje előtt, viszont elképesztő érzékkel és gyorsasággal előzte meg mindig ellenfelét.

A pontozók minden menetet Cissokhónak adtak (30-27, 30-27, 30-27), így Bacskai Balázs egyhangú pontozásos vereséggel búcsúzott karrierje első olimpiájáról.

Bacskai csalódott

Nagyon csalódott vagyok, mert pocsékul bokszoltam, nem tudtam megcsinálni, amit elterveztünk – mondta a meccs után a láthatóan szomorú Bacskai. – A francia srác jól felkészült ellenem ezúttal is, nagyon jól bokszolt. Sajnos nem tudtam eltalálni, s ettől egyre idegesebb is lettem. Örülök, hogy kijutottam az olimpiára, hogy itt vagyok, de szerettem volna tovább versenyben lenni.”

MTI Fotó: Illyés Tibor
Bacskai kikapott és búcsúzott – MTI Fotó: Illyés Tibor

Erdei Zsolt szerint Bacskai nagyon akart, de görcsös volt. “Piszok jó bokszoló ez a srác, aki ellen csak sokkal lazább, gyorsabb boksszal lett volna esély. Az az igazság, hogy Cissokho jobb nála” – hangsúlyozta az amatőrök és a profik között is világbajnok Erdei.

Még egy magyar versenyben

Az olimpia másik magyar bokszolója, Harcsa Zoltán (75 kg) a hétfői versenynapon, magyar idő szerint 17.30-tól vív selejtezőt a türkmén Arslambek Achilov ellen.

Hírek, érdekességek, interjúk, fotósorozatok a 2016-os Olimpiáról az NLCafén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top