Olimpia 2016

Olimpia 2016: 6 fotó, amit látnod kell az aranyérmes Szász Emeséről

Szász Emese aranyérmet nyert szombaton párbajtőrben, ezzel övé lett az első magyar dobogós helyezés a riói olimpián. A győzelem utáni megható nyilatkozatából szemlézünk, melyet 10 inspiráló fotójával tesszük még emlékezetessé.

A 33 éves párbajtőröző Szász Emese a riói olimpia első, szombati versenynapján nyert aranyérmet, miután a döntőben 15-13-ra legyőzte a világbajnok olasz Rossella Fiamingót. A női párbajtőrözők friss olimpiai bajnoka – akinek nehezen jött össze a riói olimpiai kvóta – reméli, hogy az ő történetéből sokan erőt merítenek, akik abba akarják hagyni a sportot, mert nem megy nekik.

“Az én példámból láthatják, hogy mindenhonnan van visszaút, kemény munkával és akarattal meg lehet csinálni, még hogyha az ember sokat esett is pofára.”

Persze azért volt hiányérzetem, hogy sem Eb-, sem vb-arany nem jött össze. Ez ugyanakkor nagyon nagy motivációt adott a továbbiakra, hogy igenis meg fogom mutatni a világnak, hogy van bennem aranyérem, és ma tényleg úgy éreztem, minden összeállt arra, hogy én nyerjek.

 

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Megvan! – a győzelem pillanata – MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Ha megkérdezték, korábban is azt mondtam, hogy nem ez az utolsó olimpiám, de nem tudom, hogy egy nagy kudarccal lett volna-e erőm újra felállni. A londoni olimpia után annyira padlón voltam, hogy ha még egyszer így sikerül, nem tudom, maradt volna-e bennem elég erő a folytatáshoz.

Most úgy érzem, hogy ő is velem volt, segített abban, hogy az a londoni eredmény tényleg elfelejtődjön. (Édesapja éppen a londoni játékok előtt hunyt el, róla van szó.)

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Szász Emese a világ tetején – MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

“A szombati versenyemre úgy mentem ki a csarnokba, hogy ez az a nap, amire régóta készültem, amiért mindennap beleálltam a kemény vívó- és kondiedzésekbe.

“Arra épült a taktikám egész nap, hogy izgultam én már eleget, most izguljanak a többiek, én ma itt jól fogom érezni magam. A pszichológusommal nagyon sokat beszéltünk erről, hogy ezért dolgoztam, ezért edzettem mindennap, élvezzem ki ezt az egészet, hogy itt lehetek, élvezzem az olimpiát és a vívást.”

MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Az aranyérmes Szász Emese és edzője, Kulcsár Győző – MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Hírek, érdekességek, interjúk, fotósorozatok a 2016-os Olimpiáról az NLCafén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top