Olimpia 2016

Olimpia 2016: Hosszú Katinka világcsúccsal aranyérmes 400 méter vegyesen

A 27 éves Hosszú Katinka magabiztosan utasított mindenkit maga mögé a riói olimpián 400 m vegyes úszás döntőjében, melyet világcsúccsal nyert meg. Ezzel a magyar úszósport 26. olimpiai bajnoki címét szerezte. Gratulálunk!

Hosszú Katinka 4:26.36 perces, hatalmas világcsúccsal nyert aranyérmet 400 méter vegyesen a riói olimpián.

Ötszörös világbajnok úszónk, Hosszú Katinka pályafutása első ötkarikás érmét szerezte a riói olimpián, míg a magyar csapatnak ez volt a második aranya az első napon Rióban, a párbajtőröző Szász Emese ugyanis aranyérmet nyert szombaton.

MTI Fotó: Kovács Tamás
Világcsúccsal aranyérmes Hosszú Katinka – MTI Fotó: Kovács Tamás

Igazából még nem fogtam fel, hihetetlen. Olyan érzésem volt, mintha edzésen lettem volna, ugyanis mióta megérkeztünk Rióba, mindennap a 4-es pályán úsztam (a döntőben is ezen a pályán úszott Katinka – a szerk.). Nagyon felszabadultan tudtam úszni. Kiráz a hideg, még nem hiszem el” – nyilatkozta a döntő után Hosszú Katinka, aki a győzelem után egyből férjéhez-edzőjéhez Shane Tusuphoz szaladt, aki – mint Katinka utólag elárulta – a következőket mondta neki: “Megcsináltad, ahogy megálmodtad!

Hosszú Katinka ezzel mind az öt vegyes úszó világrekord birtokosává lépett elő, hiszen a 200 méter mellett a 25 méteres medencében is az övé minden idők legjobb eredménye 100, 200 és 400 méteren egyaránt.

 MTI Fotó: Kovács Tamás
Az aranyérmes Hosszú Katinka: “Ennél tökéletesebb nem is lehetne, ez életem egyik legszebb napja”
MTI Fotó: Kovács Tamás

Ezekben a számokban drukkolhatunk még Hosszú Katinkának

Hosszú Katinka, aki a magyar úszósport 26. olimpiai bajnoki címét szerezte meg, vasárnap 100 méter háton, majd másnap 200 méter vegyesen, ezt követően pedig 200 méter pillangón, illetve 200 méter háton ugrik vízbe egyéniben, emellett tagja 4×200 méteres női gyorsváltónak is. A legjobb esélye egyértelműen 200 méter vegyesen van arra, hogy második aranyát is megszerezze, hiszen a szám világbajnokaként és világcsúcstartójaként készülhet

Hírek, érdekességek, interjúk, fotósorozatok a 2016-os Olimpiáról az NLCafén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top