Olimpia 2016

Olimpia 2016: Medence és hideg víz fogadta az újságírókat

A NLCafé tudósítója is megérkezett a riói olimpiára, és a médiaszálláson felemás tapasztalatokat szerzett. Hibás bútorok a szoba közepén.

Csodálatos környezetben, hegyek által körülölelve, nyugodt helyen fekszik az a két médiafalu, ahol a riói olimpiára akkreditált újságírók többsége megszáll. A falu megnevezés meglehetősen lekicsinylően hangzik, hiszen városnyi ember fordul meg itt a játékok 16 napja alatt, így a méreteket is ehhez igazították, és hoztak létre két elegáns lakóparkot kilencszintes épületekkel. Gondozott kert, pálmafák és úszómedence fogadja az érkezőket, de az ámulat csak addig tart, amíg be nem lépünk a szobába.

Olimpia 2016: Medence és hideg víz fogadta az újságírókat

Az apartman közepén egymásra halmozva egy fotel, egy éjjeliszekrény és egy kuka fogad, mint utólag kiderült, hibásak, de még nem volt idő elszállítani őket. Még szinte érezni a festék és a fuga szagát, nemrég fejezhették be az utolsó simításokat a szobákban.

Olimpia 2016: Medence és hideg víz fogadta az újságírókat

A szellőztetésen sokat javít, hogy a terasz egyik részén csak szúnyogháló van, ablak nincs – még szerencse, hogy a riói télben ritkán megy 20 fok alá a hőmérséklet. A meleg víz időszakos ajándék, és az sem nyugtat meg, hogy ezzel a problémával mások is találkoztak.

Ami pedig a berendezést illeti: a konyha és a nappali jól felszerelt, a hálóban viszont az egy szobainas és szék viszont kevés a pakolásra. A szervezők talán abba nem gondoltak bele, hogy a médiamunkások nagy része csak alvásra használja majd a szobáját, nem közösségi életet fog itt élni.  

Hírek, érdekességek, interjúk, fotósorozatok a 2016-os olimpiáról az NLCafén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top