Olimpia 2016

Olimpiai bajnok lehet Cseh Laci 200 pillangón

A dél-afrikai címvédő, Chad Le Clos szerint 200 pillangón Cseh Laci a favorit. Világbajnok úszónk végre olimpiai bajnok is lehet Rióban. Nagyon drukkolunk neki, annyira megérdemelné már.

Chad Le Clos, London olimpiai bajnoka, hosszú évek óta jó barátja Cseh Lacinak. A klasszis szerint Laci kiváló erőben van, világ- és Európa-bajnokként ugrik a medencébe, így jelenleg ő a 200 pillangó favoritja.

“Elképesztő László formája, 1:52:91 perc, na, az már nem vicc” – nyilatkozta a 24 éves úszó, utalva ezzel Cseh Laci győzelmére a londoni Európa-bajnokságon, ahol pályafutása második legjobb eredményét produkálta.

Chad Le Clos az esélyekről megjegyezte, 200 méteren Cseh Lászlót tartja a favoritnak, mögötte a 18-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps, majd saját magát említette a sorban, míg 100 méteren az amerikai szupersztárt helyezte a képzeletbeli dobogó legfelső fokára, és úgy gondolja, Cseh előtt másodikként ő csaphat a célba.

“Óriási verseny lesz hármunk között, alig várom már! Győzzön a legjobb!” – mondta Le Clos, hozzátéve, az időeredménnyel nem foglalkozik, az úgyis a versenyen dől el. Mindhárman képesek az órával és saját magukkal is versenyezni, Chad mégis elsősorban ellenfeleire koncentrál majd.

A 200 méteres pillangóúszás előfutamait és elődöntőjét hétfőn, a döntőt pedig kedden rendezik az Olimpiai Uszodában.

Szorítunk Cseh Laciért, aki nagyon készül, a legjobb akar lenni Rióban. Nagyon megérdemelné már az olimpiai aranyat a bajnoki címmel együtt.

Hírek, érdekességek, interjúk, fotósorozatok a 2016-os olimpiáról az NLCafén

(Borítókép: MTI – fotó: Kovács Attila)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top