nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Olimpia 2016
Tavaly majdnem meghalt, idén az olimpián indul a 13 éves lány

Tavaly majdnem meghalt, idén az olimpián indul a 13 éves lány

A riói olimpia legfiatalabb indulója egy 13 éves úszó, Gaurika Singh, aki tavaly túlélte a nepáli földrengést.
Avatar
MTI/NLCafé
f Ajánlom

“Ijesztő volt. Éppen egy épület ötödik emeletén voltunk, ezért nem tudtunk menekülni. Szerencsére ez egy új épület, úgyhogy nem omlott össze, mint a környéken a legtöbb” – mesélte a fővárosban, Katmanduban történtekről Gaurika Singh, aki az édesanyja és a húga társaságában vészelte át a katasztrófát.

A fiatal úszó kétéves korában Angliába költözött a családjával, tavaly áprilisban csak azért tértek haza, hogy ő részt vehessen az országos bajnokságon. Minden idők legsúlyosabb természeti csapása az a két földrengés Nepál történelmében, ami tavaly tavasszal történt. A himalájai országot ért katasztrófa emberáldozatainak hivatalos száma meghaladta a 8500-at. Mindez annyira megrendítette Gaurika Singh-et, hogy az úszóbajnokság után minden nyereményét jótékony célra ajánlotta fel.

Tavaly majdnem meghalt, idén az olimpián indul a 13 éves lány

A riói olimpián női 100 méteres hátúszásban induló versenyző 13 éves és 255 napos lesz vasárnap, amikor az előfutamokat rendezik. “Nagyszerű érzés, bár némileg irreális. Nagyon szerettem volna indulni, de nem voltam benne biztos, hogy sikerül, hiszen még túl fiatal vagyok. Sokkhatásként ért, amikor egy hónappal ezelőtt megtudtam, hogy jöhetek” – mondta Singh, aki eddig hétszer döntötte meg a nepáli csúcsot.

“Egyszerűen hihetetlen, hogy ő a legfiatalabb olimpikon Rióban, és csodálatos, ahogyan megbirkózik a nyomással” – nyilatkozta büszkén az édesapja, Paras Singh.

Megosztás Facebookon