Nyereményjátékok

A tavasz legnagyobb hazugságai

Senki nem ért el telitalálatot az április 1-i "20 kamu" játékunkban... Most következzen a nagy leleplezés!

„Én sem hittem volna!”

Kolovratnik Krisztián meglepődött, mennyien elhitték óriásfüllentéseit.

– Sok ismerősöd hívott az elmúlt két napban?

– Legalább hatan-heten. Köztük szakmabeliek is. Kérdezték, hogy megőrültem-e… De egyikük sem nézett a naptárra!

– Min lepődtél meg a legjobban, hogy „még ezt is elhitték”?!

– Az azért erős volt, hogy egy jó barátom még azt is megette, hogy az eredeti nevem Kovács Krisztián. De azt sem gondoltam volna, hogy bárki képes komolyan venni, hogy a „Moszkvics-slusszkulcs” többszöri kimondásával sikerült bejutnom a főiskolára! A végén már csak néztem magam elé, hogy „Úristen, az emberekkel bármit be lehet vetetni!”

– És mi az, amiről azt gondolod a kamuzásaid közül, hogy „ó, bárcsak igaz lenne”!?

– Igazán szívesen repülőznék Barcelona és Budapest között, vagy akár a Balaton körül. Ja, és hát az sem lenne rossz, ha fotózásból meg tudnék élni!

Ilyen még nem volt. Mármint az NLCafé történetben olyan, hogy egy kvízre ne érkezzen 100%-ban pontos megfejtés! A március 31-én és április 1-én zajló játékunkban két nap alatt 20 olyan írást tettünk közzé, melyeknek valóságtartalmát már maguk, a szerzőik is megkérdőjelezték… A kapcsolódó kvízben, ahol felsoroltunk 40 cikkünk címét, melyek az elmúlt két napban jelentek meg, a játékosok feladata az volt, hogy találják meg a húsz kamut. Lássuk, mik voltak ezek!

A leggyanúsabb a több, mint négyezer játékos számára két hírünk volt: azt, hogy Schwarzi ott hagyja Hollywoodot és Nyugat-Magyarországon alapít stúdiót, illetve hogy Madonna Budapesten vesz házat, szinte mindenki viccnek vette (87% és 85%). Ötven százalék körüli eredményt ért el, tehát a játékosok közel felét megvezette viszont az a rémhír, hogy Benkő lantos éttermet nyit (59%), hogy Hujber Feri visszavonul (55%), hogy a Jolie-Pitt pár új szektába lép (53%), vagy éppen az a tüchtig kis elképzelés, hogy a gyerekkaki összeszedegetésére zacskókat helyeznek el Budapest játszóterein (51%)… És oh, a tippelők többségét két írásunkkal is átejtettük, pedig biza a kőkemény felületeken szuszuzós japánok kedvező horkolási mutatóiról szóló híradásunk is kamu volt (nem hitte el: 43%) és Kolovratnik Krisztián is összebeszélt mindent, amit csak a képzelőereje előhívott a tudatalattijából álinterjúnk során (kamura tippelte: 23%)…

Érdekes azt is megnézni, mik voltak azok a tényleg igaz hírek, melyek szerepeltek a kvízben, és sokan hamisnak nézték. Sokak számára nehéz volt elhinni, hogy Sandra Bullock titokban találkozgat félrelépés-függő férjével (47% nem hitte), hogy a páviánok leszedik a szőlőt Dél-Afrikában (48%), hogy Vanessának milyen habkönnyű élete van milliárdos párja mellett (48%). És igen, a játékosok többsége elképzelhetetlennek tartotta, hogy Beckhaméknél nincs szex (54%). Pedig a hír igaz.

Vagy mégsem?

A játékot ezzel lezárjuk. A legügyesebb hazugságvizsgáló mindössze 3 rossz tippel: Lukács Orsolya győri olvasónk, ő nyerte a Navona által felajánlott díjat: a stílustanácsadást és egy álomruhát! Gratulálunk!

A 20 kamu a következő cikkeink voltak (százalékos adat: a játékosok hány %-a tippelte álhírnek):

2011-ben itt a Barátok közt 3D sorozat!   62%  
A botrányhősnő Disneylandbe költözik   69 %
A Jolie-Pitt család új vallást vett fel   53%
A legnagyobb magyar életművész   23%
Benkő éttermet nyit   59%
Budapestre költözik a világsztár   85%
Dalra fakadnak a tulipánok   77%
Dobd ki az ágyad és nem fogsz horkolni!   43%
Élelmiszeripari innováció: cukormentes, nullkalóriás ketchup   50%
Hatalmas magyar siker – szürkemarha világnap!   58%
Hujber: „5 év múlva visszavonulok!”   55%
Parfüm készül Michelle Wildból   62%
Párkeresés pizzával   52%
Rihannával kampányol az amerikai hadsereg   65%
Schwarzenegger otthagyja Amerikát! Hollywood Magyarországra jön?   87%
Sokk! Vége a Doktor House-nak   64%
Tisztasági zacskók a játszótereken   51%
Új, zöld hajtrend a tavasz jegyében   64%
Újra uralkodói kegy a vörös sarkú cipő Franciaországban?   78%
Valkó az Eurovíziós Bokszfesztiválon   63%

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top