Nyereményjátékok

Mi állhat a gyomor és a hasi görcsök hátterében?

A gyomor, a hasi és az alhasi görcsöket leggyakrabban napjaink felgyorsult élettempójával összefüggő jelenségek, így a rohanó életforma, a stressz, a rendszertelen és kapkodó étkezések, a mozgásszegény életmód, az ételallergia, a különböző stimulálószerek, például a koffein túlzott fogyasztása illetve nőknél a menstruáció váltják ki. A hasi fájdalom a felsoroltakon kívül természetesen az emésztőrendszer vagy más hasi szervek betegségének jelzője is lehet. Hasi görcsök bármikor és bárkinél előfordulhatnak, és nem csak a mindennapi életet keseríthetik meg, hanem akár komoly betegségek előjelei is lehetnek. Éppen ezért fontos tisztában lenni azzal, hogy mi állhat ezen tünetek kialakulásának hátterében.

Mi állhat a gyomor és a hasi görcsök hátterében?A hasi fájdalom jellege szerint lehet görcsös, amely rohamszerűen támad és meghatározott ideig tart, illetve krónikus. Gyakran azonban nem lehet élesen elhatárolni ezeket egymástól, mert hol az egyik, hol a másik erősödik fel.

A görcsös fájdalom kialakulásának hátterében általában a simaizom összehúzódása áll, amelyet többek között a gyomor- és a bélizomzat valamint a vese- és az epe betegségei (vesekő, epekő) váltanak ki. Az éles és állandó fájdalom valamilyen hasi katasztrófa (pl. perforáció) kialakulását is jelezheti. Ez utóbbi esetben haladéktalanul orvoshoz kell fordulni.

A görcs lehet szervi eredetű, amikor kialakulása szervi okokra vezethető vissza. Szervi eredetű görcs alakulhat ki például az epe, a vese, a vékonybél vagy a vastagbél elzáródás esetén. Másik fajtája az ún. funkcionális görcs, amelyet a simaizomzat hirtelen és túlzott összehúzódása okoz, s amelynek hátterében valamilyen működési zavar áll.

A kétféle görcs csillapítása eltérő módon történhet: míg a szervi eredetű görcs gyógyszeres kezeléssel vagy sebészi beavatkozással megszüntethető, addig a funkcionális görcs kiváltó oka nehezen határozható meg, ezért kezelése is nehezebb.

Bár rengeteg ember életét keserítik meg a hasi görcsök (egy tanulmány szerint négy emberből egy szenved tőlük rendszeresen), a legtöbben nem hagyhatják ilyenkor félbe munkájukat, ezért gyors és hatásos segítségre van szükségük ebben a helyzetben.

A hasi görcsök kezelésében központi szerephez jutnak a görcsoldók. A különböző hatásmechanizmusú görcsoldó készítmények döntően a funkcionális eredetű görcsök oldására használatosak, de tüneti kezelésként a probléma végső megoldásáig szervi okok esetén is alkalmazzák őket. Nagyon fontos, hogy a görcsoldókat ne keverjük össze a fájdalomcsillapítókkal: míg ugyanis az utóbbiak csak a fájdalom tünetét szüntetik meg, addig a görcsoldó szerek megakadályozzák, ellazítják, illetve megelőzik az izmok görcsös összehúzódását.

Mi állhat a gyomor és a hasi görcsök hátterében?Van megoldás?

A fájdalomra a célzott görcsoldás a gyors megoldás. A gyógyszertárakban vény nélkül is kapható Buscopan® bevont tabletta gyorsan, hatékonyan és tartósan szünteti meg a hasi- gyomor- és bélrendszeri, vese-, epe- és menstruációs görcsöket. Gyors görcsoldó hatása annak köszönhető, hogy közvetlenül a görcsösen összehúzódott izmokon fejti ki a hatását, ezáltal enyhül és megszűnik a fájdalom. Javasolt adagolása alkalmanként egy, szükség esetén két tabletta.

Szakértők világszerte ajánlják ezt a készítményt! Most már az Ön számára is van megoldás.

 
A Buscopan® bevont tabletta egészségpénztárban elszámolható gyógyszer.

 

A Buscopan® bevont tabletta recept nélkül kapható, hioszcin butilbromid hatóanyagú gyógyszer.

 

———————————————————————————————————————————

 

 

A kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

 

 

———————————————————————————————————————————

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top