Nyereményjátékok

Esküvő botrányokkal

A nők nagy része kislánykorától az esküvőjére készül; aki esetleg nem, azt is biztosan elkapja a gépszíj akkor, amikor kijelöli élete egyik legfontosabb dátumát: attól kezdve speciális tudatbeszűkülésben szenved, és szeme előtt csak habos torták, még habosabb szoknyák, ültetési rendek és hófehér virágcsokrok lebegnek.

Esküvő botrányokkalA csajok háborújának két hőse két átlagos csaj New Yorkban. Egyikük szép és gazdag (őt Kate Hudson játssza), másikuk még szebb és szegény (őt Anne Hathaway alakítja). Gyerekkoruk óta barátnők, és legkedvesebb közös játékuk mindig az volt, hogy az esküvőjükről álmodozzanak. Szerintük csak úgy érdemes kimondani az igent, ha erre a híres Plaza Hotel dísztermében kerül sor. Amikor mindkettejüknek megérik a kezét, egy vénkisasszony-szerű esküvőszervező összekavarja a papírokat, és ugyanarra a napra, ugyanarra a helyre foglal nekik helyet. A két barátnő közül az egyiknek engednie kellene az álmaiból, és mert egy vígjátékíró fejében születtek, természetesen egyikük sem hajlandó semmiféle engedményre.

Esküvő botrányokkalBarátnőkből lesznek a legjobb ellenségek: a film története az egymással kiszúrni próbáló lányok újabb és újabb trükkjeinek a sora. Sárgítómerénylet a szoláriumban, hízlalóakció rajtaütésszerű csokoládéajándékkal, pasicsábítás, barátnő-eltérítés… egyre vadabb és egyre lehetetlenebb izgalmak követik egymást.

Hudson és Hathaway (egyikül elvált, másikuk exét nemrég tartóztatták le szélhámosságért) szemmel látható jókedvvel veti magát a bolondozásba, miközben a néző egy amerikai esküvő összes pompás kellékét is megcsodálhatja.

Esküvő botrányokkalVera Wang ruháitól a tánctanárig minden és mindenki vászonra kerül: de nemcsak a színe, hanem a visszája is.

Talán ezért olyan kedves ez a film: mert egy jó adag öniróniát is hozzáad az ámokfutó esküvőmániás barátnők történetéhez.

Mire a történet (természetesen az oltárhoz vezető szőnyegen) csattanós végkifejletéhez ér, nemcsak a vígjátékrajongóknak szereztek 90 kellemes, önfeledt percet, és nemcsak arról bizonyosodhatott meg mindenki, hogy ez a két színésznő igazi komikus tehetség, de arra is emlékeztetik, hogy nem mindig az fontos, ami épp annak látszik….

L.F.B.

Esküvő botrányokkal

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top