Nyereményjátékok

Bon-Bon: All in

3 év szünet után új albummal jelentkezik a Bon-Bon!

Az “All in” nem csak tartalmában, hanem árával is igazi újdonság a hazai lemezpiacon. Nem volt még példa arra, hogy egy ilyen neves magyar együttes teljesen új stúdióalbumát a szokásos ár töredékéért kínálja rajongóinak. Megkérdeztük a Bon-Bon-t, hogy mi áll az árválasztás mögött.






– 3 év szünet után új albummal jelentkeztetek, ami nem csupán tartalmában , hanem árában is meglepetés a rajongók számára. A magyarországi árakhoz képest jóval kedvezményesebben került boltokba. Mi ennek az oka?
– Talán soknak tűnhet a 3 év, ami az előző stúdió album óta eltelt, de azt valljuk, hogy akkor jelentkezünk csak új koronggal, ha van igazi mondanivalónk. A CD árát természetesen mint minden terméknek a piac diktálja. Egyszerűen észre kellett venni, hogy a túl magas CD árakat képtelenek megfizetni a rajongók, ráadásul még bejött a letöltés és a másolás is, ami szintén befolyásolta az eladásokat. Szerencsére a kiadónkban jó partnerre találtunk ötletünkhöz, így jöhetett létre egy igazán vásárlóbarát ár.

– Jövőre lesz 13 éves a zenekar. Mekkora jelentőséget tulajdonítotok a számoknak? Mennyire vagytok babonásak és milyen emlékeitek kötődnek a 13-as számhoz?
– Tulajdonképpen nem vagyunk babonásak, de a kerek számokat azért nyilván tartjuk! Így pl. a 10 éves jubileumunkat egy nagy koncerttel és egy dupla albummal ünnepeltük, mintegy lezárva ezt a korszakot.

– Mennyiben változott művészi hozzáállásotok a kezdetekhez képest?
– Természetesen az eltelt idő alatt mi is változtunk, ahogy a világ is változott. Úgy érezzük, hogy az eltelt idő alatt kialakult az együttes saját stílusa, és ha ma felcsendül egy dalunk a rádióban egyből beazonosíthatóak vagyunk! Ezt nagyon fontosnak tartjuk, ugyanúgy mint az ironikus, viccelődős szövegeket is !

– 1995-ben jelent meg első albumotok. Kevés zenekar mondhatja el magáról, hogy ennyi éven keresztül töretlen népszerűségnek örvend. Mi a sikeretek titka?
– Mi is sokat gondolkodtunk a megfejtésen, de egyelőre nem sokra jutottunk, ha valakinek van ötlete, szívesen fogadjuk ! Ha a siker titkát tudnánk akkor már híres producerek lennénk. Talán sokat számított, hogy mindketten végigjártuk a ranglétrát, mindenhonnan ellestük, ami számunkra hasznos lehet, és azt beépítettük a saját kis világunkba.

– A lemezeteken többféle stílusjegy ötvöződik és a témaválasztás is gazdag. Milyen mondanivaló rejlik ebben a sokszínűségben?
– Nagyon sokféle zenét szeretünk, a rocktól a latinig, a jazztől a funkyig. Nem akartuk magunkat egy stílushoz kötni, hiszen mint az élet minden területén, itt is szeretjük a változatosságot. Úgy néz ki, hogy hosszú távon ez jó ötletnek bizonyult, mert a közönségünk visszajelzései szerint az emberek szeretik, ha egy lemezen, koncerten különféle hangulatok jelennek meg.





Honnan ered az All In cím és milyen kettős jelentés rejlik a címadó dalban?
– A nóta ötlete állandó szövegíró barátunktól, Duba Gábortól ered, aki igazi póker rajongó. Kuriózum a dalban, hogy talán ez az első olyan Bon-Bon szám, amelynél a szövegre írtuk meg a zenét nem pedig fordítva. Érdekes és jó kis munka volt. Számunkra az „All in” a póker és az élet párhuzamát feszegeti. Ezt választottuk végül a lemez címének mert nagyon kifejező, és egy erős ars poetica-t adott a lemeznek.

– Mit terveztek a jövőre nézve?
– Nagyon sok terv van a fejünkben! A lemezzel kapcsolatban tavasszal szeretenénk csinálni egy lemezbemutató koncertet! Filmzenékkel is megkerestek minket, készül a Valami Amerika 2, amihez betétdalt készítünk, valamint Szőke András készülő filmjéhez is írunk egy nótát. Aztán még ott van a régóta halogatott musical, reméljük egyszer lesz idő a befejezésére!

– Milyen zenét szoktatok hallgatni? Változott-e a zenei ízlésetek az évek során?
– Ahogy már említettük, szinte mindenevők vagyunk a zenében, kivéve talán az operettet és a magyar nótákat. Folyamatosan formálódik az ízlésünk, ahogy jönnek az új trendek, megpróbáljuk a nekünk tetszőket beépíteni a zenénkbe.

– Mi a Cukipofa című új videóklipetek története? Mennyi szerep jut a humornak zenétekben?
– Egy szerethető balekról szól, aki felépít magának egy álomvilágot és nagyon jó érzi magát benne. Erre a szerepre keresve sem találhattunk volna jobb figurát Szőke kapitánynál, aki remekelt a forgatáson! A humor mindig is fontos volt a zenénkben, szövegeinkben, szeretünk görbe tükröt állítani az emberek és olykor magunk elé is!

– Mi a dalszerzés folyamata az együttesben: Hogyan születnek a Bon-bon számok?
– Külön-külön ötletelünk, aztán megmutatjuk a magunk által jónak tartott nótákat egymásnak, majd közösen kiválasztjuk és kidolgozzuk azokat, amelyek végül rákerülnek a korongra. Általában a zene van meg először és arra íródik a szöveg. Ez a munkafolyamat bevált a 12 év során és reméljük még sokáig sikereket hoz !





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top