Nyereményjátékok

Színes fátyol

W. Somerset Maugham klasszikus regénye alapján készült Színes fátyol egy megható, magával ragadó szerelmi történet az 1920-as évekbõl.





A középosztálybeli orvos, Walter és az elkényeztetett, felsőosztálybeli Kitty házassága elhibázott döntés volt. Kitty, férje munkája miatt, londoni életét hátrahagyva Sanghajba költözik, ahol rátalál a szerelem a helyi konzul személyében. Miután Walter felfedezi hűtlenségét, büntetésképpen a kolera által legsúlyosabban érintett területen fogad el egy állást, és ragaszkodik hozzá, hogy Kitty is vele tartson.
Az utazás a gyönyörű távoli kínai faluba és az ott megélt szörnyűségek értelmet és célt adnak elveszettnek hitt kapcsolatuknak.

W. Somerset Maugham regénye alapján a Mrs. Soffel és a Philadelphia szkriptéért is felelős, Oscar-jelölt Ron Nyswaner írt forgatókönyvet, melyből az ausztrál John Curran rendezte meg a nagyszabású filmváltozatot.

Szereplők: Naomi Watts, Edward Norton, Liey Schreiber
Rendező: John Curran
Forgatókönyv: W. Somerset Maugham regénye alapján a forgatókönyvet írta Ron Nyswaner
Díjak: Golden Globe 2007 – Legjobb filmzene: Alexandre Desplat
Színes, feliratos, amerikai, dráma, 125 perc, 2006

Mozi bemutató: 2007. október 11.
Forgalmazza a Mokép






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top