Nyereményjátékok

Hajlakk

Tracy Turnblad óriási lány: termeténél és frizurájánál csak szíve nagyobb. Szenvedélye a tánc; arról álmodik, hogy bekerül Baltimore legnépszerûbb tévémûsorába, a The Corny Collins Show-ba. Tracyt (NIKKI BLONSKY) az Isten is erre teremtette, csakhogy hatalmas testet adott neki hozzá.

XXL-es méretei miatt a menő körökön egész életében kívül rekedt, és erre szerető, ám túlzottan aggályoskodó édesanyja, a szintén XXL-es Edna (JOHN TRAVOLTA) folyton figyelmezteti is.






De még ez sem tántorítja el céljától a lányt, mert egy dologban egészen biztos: hogy táncra született. Az apja, Wilbur (CHRISTOPHER WALKEN) így biztatja: „Vágj bele! Aki nagyra tör, merjen nagyot lépni!”





Tracy az iskolai bálon táncával elbűvöli Corny Collinst (JAMES MARSDEN), így felléphet műsorában – azonnal sztár lesz, a show üdvöskéjének, Amber von Tussle-nek (BRITTANY SNOW) és anyjának, a tévétársaságot működtető Velma von Tussle-nek (MICHELLE PFEIFFER) legnagyobb bánatára.

De nemcsak a közönség imádja az új felfedezettet: Amber kedvesét, Link Larkint (ZAC EFRON) is megigézi Tracy. Elkeseredett harc tör ki a két lány között – mindketten meg akarják szerezni a Miss Teenage Hairspray címet, és a vele járó koronát.

Tracy szemét azonban a táncnál és a frizuráknál jelentősebb kérdésre nyitja fel barátnőjének, Penny Pingletonnak (AMANDA BYNES) és Seaweednek (ELIYAH KELLEY) kibontakozó kapcsolata: a faji egyenlőtlenség kérdésére.






A várható következményekkel mit sem törődve a lemezboltos Motormouth Maybelle (QUEEN LATIFAH) oldalán tüntetést szervez a szegregáció felszámolásáért – de csak egy letartóztatási parancsot küzd ki magának. Illegalitásba vonul, szó szerint a föld alá: Pennyék házának pincéjébe.

Hát csak eddig tartott Tracy szerencséje? Kénytelen lesz távol maradni a végső táncpárbajról Amberrel és lemondani a Miss Harspray címről, vagy sikerül ismét kiénekelnie és kitáncolnia magát a pácból?


Ahol együtt vannak óriási frizurák és óriási álmok, bármi megtörténhet – és meg is történik. A Hajlakk amellett tesz tanúbizonyságot, hogy győzni nem csak a trendekhez igazodva lehet.







Szereplők:



• John Travolta
• Michelle Pfeiffer
• Christopher Walken
• Amanda Bynes
• James Marsden
• Queen Latifah
• Nikki Blonsky






Rendező és koreográfus: Adam Shankman

Producer: Craig Zadan, Neil Meron

Forgatókönyv: Leslie Dixon.

Zene: Marc Shaiman. Dalszövegek: Scott Wittman és Marc Shaiman

Színes amerikai film, 2007



Magyarországi mozibemutató: 2007. augusztus 30.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top