Nyereményjátékok

ELVIS ÉL…a TCM-en!

Az amerikai rock ’n’ roll bálvány, Elvis Presley halálának 30. évfordulója alkalmából a TCM (Turner Classic Movies) csatorna augusztus 16-19-e között különleges összeállítással kedveskedik a rajongóknak.





Láthatjuk többek között az Elvis: Ahogyan lenni szokott című dokumentumfilmet, amely az 1970-es las vegasi koncertsorozaton készült (augusztus 16., 21:00) és a Szerelem Las Vegasban című vidám, csípőrengető alkotást, amelyben Presley egy autóversenyzőt alakít (augusztus 18., 23:00). Sőt mi több, a TCM elhozza a király egyik legközelebbi barátját, tanácsadóját és testőrét, Jerry Schillinget is, aki nemrégiben Me and a Guy Named Elvis címmel könyvet jelentetett meg a közös történetükről. Az idén májusban, Londonban felvett interjú augusztus 16-án, 22:45-kor és augusztus 19-én, 00:40-kor lesz látható a TCM-en.

Elvis Presley a Mississippi állambeli Tupeloban látta meg a napvilágot 1935. január 8-án. Mozgalmas élete során 33 sikerfilmben szerepelt, 1 milliárd lemezt adott el, tizennégyszer jelölték Grammy-díjra, és ebből háromszor el is nyerte a könnyűzenei élet e neves kitüntetését. 36 éves korában Grammy életműdíjat kapott.






A király nemcsak a közönség körében örvendett hihetetlen népszerűségnek. Amikor a Beatles Amerikában turnézott 1965-ben, a zenekar tagja egyedül vele akartak találkozni a sztárok közül. De sztárság ide vagy oda, végtére ő is csak olyan ember volt, mint bármelyikünk: rajongott a Monthy Python-ért, imádta Marlon Brando és Tony Curtis alakításait, és egyszerűen odavolt Boo nagynénikéje mogyoróvajas-banános szendvicséért.






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top