Nyereményjátékok

Speak Up

A nyelvtanulás egyre fontosabb része az életünknek. Szükségünk van rá, hogy jó állást találjunk, hogy külföldön felszabadultabbnak érezzük magunkat, hogy az interneten jókat szörfölhessünk vagy csupán azért, hogy egy jó filmet eredetiben élvezhessünk.





A világ kitárult előttünk, hát akkor rajta élvezzük!

A Speak Up nem titkolt célja, hogy az olvasóit a beszélt angol nyelvre tanítsa meg és annak tökéletes kiejtésére, de mindezt olyan ügyesen teszi, hogy igazán inkább szórakozásnak tűnik a dolog. A cikkek izgalmasak, érdekesek, az interjúk valódiak és éppen olyan hosszúságúak, hogy legyen kedvünk angolul végigolvasni. Minden cikkhez van szószedet, így azonnal megértjük azok tartalmát, ami hihetetlen büszkeséggel tölti el az embert és kedvet csinál ahhoz, hogy nekifussunk a következőnek.

A Speak Up magazin „hangos”, azaz a lap CD-mellékletén megtaláljuk a cikkeket és interjúkat eredeti hanggal.

Az áprilisi számban többek között például John Travolta „csiszolgatja” az amerikai akcentusunkat.

A lapban különböző nehézségű cikkek vannak alapfoktól – felsőfokig, így megtalálja benne a számára megfelelőt az is, aki az angol nyelvvel még csak rövid ideje foglalkozik és az is, aki már beszél angolul csak a tudását szeretné frissen tartani.

A lap kitűnő lehetőség arra, hogy a szövegértést gyakoroljuk és így ne legyünk a főszereplői annak a klasszikus jelenetnek, amikor Londonban először útbaigazítást kérünk, majd mosolyogva végighallgatjuk az udvarias angol anyanyelvű választ, amiből konkrétan egy szót sem értünk.
Meghallgathatjuk párszor a CD-t és ha egy szó kifog a fülünkön, akkor a lapban megnézhetjük és úgy már biztosan sokkal könnyebb lesz a megfelelő szóhoz a megfelelő hangsort és kiejtést párosítani. Így esélyünk sincs, hogy rossz kiejtéssel tanuljunk meg szavakat.

A lap honlapján a www.speakup.hu  oldalon egyébként az aktuális szám cikkeiből rögtön kapunk hangos ízelítőt, szóteszttel ellenőrizhetjük, hogy megtanultuk-e a lapban található szavakat és kifejezéseket, sőt a cikkekhez feladatlapok is letölthetők megfejtési kulccsal.

Szóval már csak rajtunk áll, hogy a dugóban ülve, ebédfőzés közben vagy elalvás előtt kihasználjuk-e az időt egy kis nyelvtanulásra.



Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top