Nyereményjátékok

Egy évad a nõkrõl, a nõkért

Az 1990-ben megalakult Budapesti Kamaraszínház ezévi repertoárját böngészve, minden kétséget kizáróan arra a megállapításra juthatunk, hogy e lassan a vége felé közeledõ színházi évad, a nõkrõl, a nõi nemrõl szól.

S, hogy miben érhető mindez tetten?





Ha közelebbről megvizsgáljuk a repertoárt, láthatjuk, a darabok többsége – akarva-akaratlanul – “női” témákat ill. tipikus női alaphelyzeteket, döntési szituációkat dolgoz fel. Több aspektusból szemlélhetjük a férfi-nő viszonyt, a szerelem és a hódítás szemszögéből (Harold és Maude, Erik, A csábítás művészete, Emberbarát stb.), egy nő kegyéért folytatott küzdelem drámai kimenetelét (Spanyol tragédia), a női lélek titkait (A vágy villamosa), a bigámia modern változatát (Lefelé a hegyről), a “femme fatale”-t (Edith Piaf), a női helytállást (Bernarda Alba háza, Morus), egy család belső, bonyolult viszonyait (Nyolc nő, Amy világa), nőket, nem mindennapi helyzetekben (A nap 25. Órája, Angyal és Kádár, Szappanopera), monodrámát (Rose), illetve klasszikus történeteket (Három nővér, Médeia).





Mindamellett, az évadonként közel 600 előadást játszó teátrumban nagy idolok, generációk bálványai és fiatal, szépreményű színésznők is színpadra lépnek estéről estére. A nagy generáció képviseletében Törőcsik Mari és Békés Itala , valamint Vári Éva, Andai Györgyi, Tímár Éva és Egri Kati lép a közönség elé. Mellettük tehetséges, fiatal színésznők kerültek reflektorfénybe (Horváth Lili, Nagy Enikő, Bacsa Ildikó, Stefanovics Angéla stb.) akik közül többen is szereplői voltak már filmeknek, ill. sorozatoknak egyaránt, amelyek révén országos ismertségre tettek szert.

Hölgyeim! Játsszanak velünk! A Budapesti Kamaraszínház várja Önöket színvonalas, értékteremtő előadásaival!






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top