nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Nyereményjátékok
Ferdi és Bob Bolland: A három testõr

Ferdi és Bob Bolland: A három testõr

A Három Testõr történetét számtalan film, színdarab dolgozta már fel és a közönség érdeklõdésével mindig összetalálkozott, mivel a történet dinamikája, a klasszikus regény ismertsége és a karakterek népszerûsége széles rétegeket vonz.
NLCafé
f Ajánlom

A Három Testőrnek Hollandiában elkészítették a musical változatát is, Sikerét és minőségét tökéletesen jelzi, hogy 2005-ben az Év Musicalje kitüntetésben részesült Európában. A darabban elhangzó dalok önállóan is népszerűvé váltak, a német VIVA TV slágerlistáját 6 hétig vezette, a Holland listát pedig már másfél hónapja vezeti a Három Testőr egyik slágere.
A musical cselekménye hűen követi A. Dumas regényének történetét. XIII. Lajos uralkodása alatt játszódik Franciaországban. Abban a korban, amikor egymást érik a cselszövések, amikor nyom nélkül tűnnek el udvaroncok, katonák, gazdag polgárok, mert keresztezték a mindenható Richelieu bíboros útjait.A regény és a musical főszereplői is, a királyi testőrség -a híres Muskétások-három tagja – Athos, Porthos, Aramis – és D’Artagnan lovag igazi jó barátok, akik esküvel fogadják, hogy tűzön-vízen keresztül szolgálják szeretett királynéjukat, Annát. Közben Richelieu fondorlatos módon meg akarja buktatni a királynét, de nem számol a négy lovaggal…
A történet kihagyhatatlan szereplői Rochefort, a félszemű bérenc, Constance, az ártatlan és szépséges hölgy, D’Artagnan szerelme, valamint a gonosz Milady.
A három testőr ma is közel másfél évszázad után, izgalmas, megunhatatlan darab, amelyet most nem film, nem színdarab, hanem musical formájában láthat 2006 októbertől a Budapesti Kongresszusi Központban, és az ország nagyobb városaiban a közönség.
Zenei világa modern, mégis hangulatában az adott kort is megidézi, akárcsak az előadás látványvilága, jelmezei, mozgása.

Magyar dalszöveg: Szomor György
 


 


 


 


Szereplők:
D’Artagnan – Magyar Bálint / Bot Gábor
Athos – Tokaji Csaba / Oberfrank Pál
Porthos – Urmai Gábor / Cservenák Vilmos
Aramis – Magócs Ottó / Arany Tamás / Szatmári Attila
Richelieu bíboros – Szomor György / Feke Pál
Milady – Détár Enikő / Keresztes Ildikó
Constance – Füredi Niki / Nyári Szilvia / Végvári Eszter
Rochefort – Rékasi Károly / Crespo Rodrigo
XIII. Lajos Király – Turek Miklós /Hajtó Aurél
Anna Királynő – Benkő Nóra / Borbás Erika / Pflum Orsolya
Lord Buckingham – Czvetkó Sándor / Kautzky Armand
Kikiáltó / lakáj – Jegercsik Csaba / Kelemen István / Farkas Gábor

További szereplők:
• a női kórus ( Haratik Edina / Réder Nóra / Vadász Alexa / Papp Orsolya Julia/ Táncsits Maja / Kiss Szilvia / Nagy Vivien)
• a férfi kórus (Janklovics Péter / Győri Csaba / Lőrincz Levente / Szokolai Zsigmond / Bánhidi Krisztián / Hrisafis Gábor/ Matus Gábor / Tapolcsányi András / Császár Bíró Szabolcs / Fehér Ákos / Gesztelyi Nagy Olivér / Kecskés Attila / Wenczel Edvin)
• Kaszkadőrök (Labanics Péter / Szántó György / Bagosi László / NagyRenátó / Kertész Ádám)

Továbbá
Hungarian Musical Band (18 tagú élő zenekar)
Dóka Musical Tánckar (10 tagú tánckar)


Rendező: Balatoni Mónika
Koreográfus: Seress Attila
Koreográfus asszisztens: Dóka Judit
Díszlettervező: Szatmári Balázs
Jelmeztervező: Bozóky Mara
Zenei vezető: Ruff Tamás
Művészeti vezető: Wenczel Zoltán

Megosztás Facebookon