Női napozó

QR-kóddal a vácrátóti botanikus kertben

A technika vívmányai elengedhetetlen kellékei mindennapjainknak. Szinte minden családban van már okostelefon, sokan viszont csak internetezésre, játékra, videónézésre használják. QR kódról sokan hallottak már, de még mindig kevesen próbálták. Miért ne aknáznánk ki a benne rejlő lehetőségeket? Akár Vácrátóton, a Botanikus kertben!

Mi az a QR-kód?

A QR-kód kétdimenziós vonalkód, ami az információt fekete-fehér kockákba kódolva tárolja. A neve a Quick Response (gyors válasz) angol rövidítéséből ered. A QR-kód viszonylag kis mennyiségű információt tartalmaz, pl. honlapcím, egy link, egy telefonszám, e-mail cím, egy esemény vagy egy rövidebb szöveg. Internetes link esetén a mögöttes tartalom mennyisége szinte korlátlan. A tárolt adatok leolvasása szabad szemmel nem lehetséges, egy kamerával felszerelt okostelefonra vagy táblagépre és egy speciális, ingyenesen elérhető QR-kód olvasó alkalmazásra van szükség a tartalom szöveges megjelenítéséhez.

Hazai botanikus kertjeink közül elsőként Vácrátóton vezették be a QR-kódos ismeretterjesztést. Milyen információkhoz juthatunk a botanikus kert QR-kódjaival? Tudd meg a Közel és távol blogról!

QR-kóddal a vácrátóti botanikus kertben

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top