Női napozó

Megviseli a szervezetet a tízfokos hőingadozás

Hétfőn 40 fok, kedden már "csak" 30: a hőingadozás igencsak megviseli a szervezetünket.

Megviseli a szervezetet a tízfokos hőingadozásAkinek sok volt a 35-40 fok körüli hőmérséklet, a napokon át tartó kánikula, az örülhet, hiszen jön az enyhülés. Ám van, akinek túlságosan gyors ez a váltás, hiszen egyes helyeken tíz fokot is zuhanhat a hőmérséklet keddre virradóra, ráadásul több megyében viharos szél, sőt jégeső is várható.

Az év eddigi legforróbb napján, hétfőn extrém hőterhelés alatt áll a szervezetünk. Idősebb emberek vagy krónikus betegek számára már pusztán az is életveszélyes lehet, ha a szabadban tartózkodnak. Folyamatosan hűteni kell a testünket, és aki csak teheti, keresse a légkondicionált helyiségeket.

Ilyenkor könnyebben kiszáradhatnak a kisállatok és a gyerekek is: több folyadékot és gyakrabban adjunk nekik a szokásosnál! – javasolja a Meteo Klinika meteogyógyásza.

Az esti órákban erős hidegfront érkezik, melyet már napközben megérezhetnek az arra érzékenyek: fejfájás, ingerültség, türelmetlenség jelentkezhet. Régi csonttörések helye, műtéti hegek érzékenyebbek lehetnek a szokottnál. Pozitív fejlemény, hogy keddtől a szervezet lényegesen jobban tud majd regenerálódni; ekkor már tíz fokkal hűvösebb lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top