Női napozó

A tökéletes önbarnítás titka

Kiszámíthatatlan az időjárás? Semmi gond! Akkor is lehet napsütötte színünk, ha éppen felhős az ég, mert az önbarnítók ma már nagyon egyszerűen használhatók.

Hogyan válasszunk?

Ne akarjunk azonnal bronzbarnák lenni, elsőként olyan önbarnítót válasszunk, amely csupán egy árnyalattal tér el a saját testszínünktől. Ha nagyon fehér a bőrünk, akkor szavazzunk inkább a színezett testápolókra, ezek körülbelül 2-3 használat után fejtik ki a kívánt hatást. Ha száraz a bőrünk, akkor a krémes változatok a nyerők, ha viszont normál, esetleg zsíros, akkor kísérletezzünk a spray- vagy kendőváltozattal.

Tökéletes alapok

Minél jobban előkészítjük a bőrünket, annál tartósabb a barnítás eredménye, és nem lesz foltos. Ehhez nem kell mást tennünk, mint alaposan leradírozni az egész testünket. A térdre és a könyökre fordítsunk különös figyelmet, mert ezek szárazabb részek. Radírozás után langyos bő vízzel zuhanyozzunk le, majd kenjük be magunkat hidratálóval, majd miután a krém teljesen beszívódott, és száraz a testünk, akkor nekikezdhetünk az önbarnításnak.

A tökéletes önbarnítás titkaSzámít az irány

Gondoljunk csak arra, amikor egy sima testápolót vagy naptejet használunk, és először a felsőtestünket kenjük be. Ugye milyen rossz, ahogy a hasunkon kissé összeáll a krém, amikor lehajolunk a lábunkhoz? Éppen ezért az önbarnítóval még jobban kell vigyázni, és alulról kell felfelé haladni, hogy a karokkal fejezzük be a műveletet, mert így elkerülhetjük a kínos foltokat. Emellett körkörös, enyhe simító mozdulatokkal végezzük, hogy valóban mindenhova jusson a kencéből.

Egy folt sem maradhat

Sokan kifelejtenek néhány fontos részt a kenéskor: a nyak hátsó részét, a hónalj körüli területet, a kar- és térdhajlatot, a lapockát, a lábfejet. Pedig barnításnál ezekre is nagyon oda kell figyelni, hogy ne úgy nézzünk ki a végén, mintha egy fura kezeslábast viselnénk.

Az arcra csak könnyedén

Az arcra lehetőleg barnító spray-t vagy kendőt használjunk, mert ezekkel garantáltan marad ki egyetlen négyzetmilliméter sem. Ha krém mellett döntöttünk, akkor egy mogyorónyit tegyünk belőle az ujjunkra, és először az orrnyeregtől, a homloktól és az álltól kifelé haladva vigyük fel. A hajvonalat, a füleket és az állat se hagyjuk ki, hogy ne legyen maszkszerű a hatás. Ha sminkszivaccsal dolgozunk, akkor még egyenletesebb fedést tudunk elérni.

Hogyan korrigáljunk?

Akármilyen alaposak voltunk, könnyen lehet, hogy mégis kialakul egy-egy folt. Ugyanis ahol szárazabb a bőrünk, ott jobban beszívódik a barnító, és sötétebb lesz a bőrünk. Ilyenkor nem érdemes elkezdeni kaparászni magunkat. Ha tehetjük, menjünk el szaunába, és egy dörzskesztyűvel próbáljunk halványítani. Vagy pedig keverjünk össze egy kevés szódabikarbónát citromlével, és néhány percig hagyjuk hatni a bőrön. Ám a sima arclemosó vagy tonik is sokat segíthet.

Tippek

Legfeljebb vékony gumikesztyűt használjunk a barnításhoz, mert akkor tudjuk minden porcikánkat bekenni, ha a teljes kezünket használjuk. Ha kesztyű nélkül dolgozzuk be a bőrbe, utána egyből mossunk kezet, hogy a tenyerünk ne sárguljon be.

Lehetőleg este végezzük a barnítást, hogy a ruhánkat garantáltan ne fogja meg semmi, és az alváshoz egy bő pamutpólót viseljünk.

A tökéletes önbarnítás titka

 

Kenjük magunkat karcsúra!

Néhány optikai trükknek köszönhetően elérhetjük, hogy vékonyabbnak tűnjünk, amikor önbarnítót használunk. Ugyanis a sötét és világos bőrfelületek kontrasztja miatt elterelődik a figyelem bizonyos területekről. Csupán az a lényeg, hogy a megfelelő helyre fújjuk vagy kenjük a kencéket!

Tónusos karok

Sokan azért nem szeretnek ujjatlan felsőket viselni, mert nem tartják elég feszesnek a karjukat, pedig ezen könnyen lehet segíteni. A tükör előtt állva feszítsük meg a bicepszünket, így láthatóvá válik, hol rejtőznek az izmok. A muszklik alatti területet kell rézsútosan bekenni önbarnítóval, hogy tónusosabbnak tűnjön a felkar.

Kidolgozott has

A legtöbben a hasunkkal küzdünk, hiszen ezt a területet a legnehezebb formálni, ám egy kevés barnító spray vagy krém javíthat a helyzeten. Próbáljunk meg ráfeszíteni, és oldalt, az izomzat mentén hangsúlyozzunk egy sötétebb kencével. 

Vékony combok

Hosszú, karcsú lábak? Nem álom többé! A combunk külső és belső részét kell bekennünk enyhén rézsútosan, míg a kimaradt bőrfelületet valamilyen csillámló testápolóval fedjük be. Így a fényes és sötét területek kontrasztja miatt vékonyabbnak tűnünk.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top