nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Hurrá nyaralunk
Kalandra fel! Utazz el a legjobb filmes helyszínekre!

Kalandra fel! Utazz el a legjobb filmes helyszínekre!

Mozifüggő vagy? Bemutatjuk neked kedvenc filmed forgatási helyszíneit, így megtervezhetsz egy életre szóló utazást, vagy csak egyszerűen újabb információkhoz juthatsz imádott sorozatodról.
NLCafé
f Ajánlom

Mamma Mia!

Görögország

Kalandra fel! Utazz el a legjobb filmes helyszínekre!

 

Tuti, hogy te is gondoltál már rá, hogy mennyire jó lenne elutazni Görögországba és végigjárni azokat a helyszíneket, ahol Meryl Streep énekelgetett. A Mamma Miá!-t Szkopelosz és Szkiatosz szigetén forgatták, ahol nemcsak nagyokat lehet napozni, de rengeteg ókori emléket lehet megnézni. Meryl Streep is rögtön igent mondott a produkcióra, de azt sokan nem tudják, hogy nem a varázslatos hely miatt. A 2001. szeptember 11-ei terrortámadás az oka, hogy ilyen gyorsan elvállalta a szerepet. “Egy barátunk otthona lakhatatlanná vált a tragédia után, így hozzánk költöztek, és tízen éltünk egy házban. Nagyon szomorúan éldegéltünk akkoriban, és egyik nap az újságban megláttam, hogy New Yorkba érkezett a Mamma Mia! musical. Csodaként éltem meg azt az estét, és ennek köszönhetően mondtam igent, amikor pár évvel később megkerestek a filmszereppel” – nyilatkozta a színésznő. A görögországi forgatáson minden szereplőt óvtak az erős napsütéstől, de kivételesen nagy figyelemmel voltak Meryl bőrére. “Ó, igen. Félóránként fújták rám a szupermagas faktorszámú fényvédőt. Én ugyanis egy filmért sem sülök narancssárgára, itt azonban hamar úgy nézhet ki az ember, mint azok a valóságshow-szereplők!”

Páros mellékhatás

Bora Bora

Kalandra fel! Utazz el a legjobb filmes helyszínekre!

 

Házaspárok próbálják meg jobbá tenni kapcsolatukat egy mesés szigeten. Nos, a párterápiát nem irigyeltük a szereplőgárdától, de a paradicsomi helyszínt annál inkább! Mivel a filmben olyan nagyágyúk szerepeltek, mint Jason Bateman, Kristen Bell, Vince Vaughn, Kristin Davis, vagy éppen Jean Reno, teljes volt a káosz egy-egy forgatási napon. Azt a jelenetet például, amikor az izmos, latin, szinte pucér jógatréner félreérthető pózokban tanítja Jason Batemant, több mint hét órán keresztül vették fel, mert Kristen Bell folyamatosan röhögött közben. A forgatás valóban szuper hangulatban telt, és a színészek is igencsak megkedvelték egymást. De nemcsak a jeleneteknek volt köszönhető a jó kedv, hanem a helyszínnek is, ugyanis a gyönyörű Bora-Borán forgattak. Ezen a szigeten minden van, mi szem-szájnak ingere: szikrázó napsütés, hófehér homok, katamaránkirándulás, búvárkodás, vízi sportok és persze egzotikus kaják.

Grace Klinika

Seattle – Egyesült Államok

Kalandra fel! Utazz el a legjobb filmes helyszínekre!

 

Habár Derek és Meredith szerelemi évődését többnyire egy Los Angeles-i stúdióban rögzítették, a külső jelenteket valóban Seattle-ben veszik fel. A városban rengeteg a látnivaló: például a tiszta üveg városi könyvtár, valamint a feltűnő Space Needle torony. De térjünk vissza a sorozat legszaftosabb pletykáihoz! Az már lerágott csont, hogy az egykori doktor Burke-nek azért kellett távoznia a show-ból három évad után, mert lemelegezte T. R. Knightot. Azért persze barátságot is hozott a Grace Klinika – a Meredith Greyt alakító Ellen Pompeo, és filmbéli pasija, Patrick Dempsey felesége között! “Patrick elragadó férfi, de már a show elején tiszteletben tartottam, hogy házas. Valójában miután bemutatta nekem a párját, szinte rögtön jó barátnők lettünk” – nyilatkozta Pompeo.

Twilight – Alkonyat

Forks, Portland – Egyesült Államok

Kalandra fel! Utazz el a legjobb filmes helyszínekre!

 

A készítőknek hatalmas kihívást jelentett olyan forgatási helyszíneket találni, ahol folyamatosan felhős az idő, hiszen hűek akartak maradni a könyvhöz, melyben a Cullen család szigorúan borongós tájakon él. Habár Forks a valóságban is létezik, a kicsiny városka infrastruktúrája nem tette lehetővé, hogy a filmet teljes egészében ott forgassák. Így a mozit Kanadában és az Egyesült Államok különböző területein rögzítették. Ám ha egyszer Forksban jársz, nézz be a Glowbal Grill és Statay bárba, ahol Robert Pattinson ünnepelte a 23. szülinapját! Az első és második részben is szereplő Portland városban többször is forgatott a stáb. “Portland túl jó választás lett, ami az időjárást illeti, ugyanis szinte minden áldott nap szakadt az eső. A második napra már fűtött sátrakat és sminklámpákat szereztek a producerek nekünk. Folyamatos készenlétben kellett tartanunk a hajszárítókat, a hajsütővasakat és a száraz törülközőket” – nyilatkozta Jeanne Van, az első rész sminkmestere.

Megosztás Facebookon