Hurrá nyaralunk

Kalandra fel! Utazz el a legjobb filmes helyszínekre!

Mozifüggő vagy? Bemutatjuk neked kedvenc filmed forgatási helyszíneit, így megtervezhetsz egy életre szóló utazást, vagy csak egyszerűen újabb információkhoz juthatsz imádott sorozatodról.

Mamma Mia!

Görögország

Kalandra fel! Utazz el a legjobb filmes helyszínekre!

 

Tuti, hogy te is gondoltál már rá, hogy mennyire jó lenne elutazni Görögországba és végigjárni azokat a helyszíneket, ahol Meryl Streep énekelgetett. A Mamma Miá!-t Szkopelosz és Szkiatosz szigetén forgatták, ahol nemcsak nagyokat lehet napozni, de rengeteg ókori emléket lehet megnézni. Meryl Streep is rögtön igent mondott a produkcióra, de azt sokan nem tudják, hogy nem a varázslatos hely miatt. A 2001. szeptember 11-ei terrortámadás az oka, hogy ilyen gyorsan elvállalta a szerepet. “Egy barátunk otthona lakhatatlanná vált a tragédia után, így hozzánk költöztek, és tízen éltünk egy házban. Nagyon szomorúan éldegéltünk akkoriban, és egyik nap az újságban megláttam, hogy New Yorkba érkezett a Mamma Mia! musical. Csodaként éltem meg azt az estét, és ennek köszönhetően mondtam igent, amikor pár évvel később megkerestek a filmszereppel” – nyilatkozta a színésznő. A görögországi forgatáson minden szereplőt óvtak az erős napsütéstől, de kivételesen nagy figyelemmel voltak Meryl bőrére. “Ó, igen. Félóránként fújták rám a szupermagas faktorszámú fényvédőt. Én ugyanis egy filmért sem sülök narancssárgára, itt azonban hamar úgy nézhet ki az ember, mint azok a valóságshow-szereplők!”

Páros mellékhatás

Bora Bora

Kalandra fel! Utazz el a legjobb filmes helyszínekre!

 

Házaspárok próbálják meg jobbá tenni kapcsolatukat egy mesés szigeten. Nos, a párterápiát nem irigyeltük a szereplőgárdától, de a paradicsomi helyszínt annál inkább! Mivel a filmben olyan nagyágyúk szerepeltek, mint Jason Bateman, Kristen Bell, Vince Vaughn, Kristin Davis, vagy éppen Jean Reno, teljes volt a káosz egy-egy forgatási napon. Azt a jelenetet például, amikor az izmos, latin, szinte pucér jógatréner félreérthető pózokban tanítja Jason Batemant, több mint hét órán keresztül vették fel, mert Kristen Bell folyamatosan röhögött közben. A forgatás valóban szuper hangulatban telt, és a színészek is igencsak megkedvelték egymást. De nemcsak a jeleneteknek volt köszönhető a jó kedv, hanem a helyszínnek is, ugyanis a gyönyörű Bora-Borán forgattak. Ezen a szigeten minden van, mi szem-szájnak ingere: szikrázó napsütés, hófehér homok, katamaránkirándulás, búvárkodás, vízi sportok és persze egzotikus kaják.

Grace Klinika

Seattle – Egyesült Államok

Kalandra fel! Utazz el a legjobb filmes helyszínekre!

 

Habár Derek és Meredith szerelemi évődését többnyire egy Los Angeles-i stúdióban rögzítették, a külső jelenteket valóban Seattle-ben veszik fel. A városban rengeteg a látnivaló: például a tiszta üveg városi könyvtár, valamint a feltűnő Space Needle torony. De térjünk vissza a sorozat legszaftosabb pletykáihoz! Az már lerágott csont, hogy az egykori doktor Burke-nek azért kellett távoznia a show-ból három évad után, mert lemelegezte T. R. Knightot. Azért persze barátságot is hozott a Grace Klinika – a Meredith Greyt alakító Ellen Pompeo, és filmbéli pasija, Patrick Dempsey felesége között! “Patrick elragadó férfi, de már a show elején tiszteletben tartottam, hogy házas. Valójában miután bemutatta nekem a párját, szinte rögtön jó barátnők lettünk” – nyilatkozta Pompeo.

Twilight – Alkonyat

Forks, Portland – Egyesült Államok

Kalandra fel! Utazz el a legjobb filmes helyszínekre!

 

A készítőknek hatalmas kihívást jelentett olyan forgatási helyszíneket találni, ahol folyamatosan felhős az idő, hiszen hűek akartak maradni a könyvhöz, melyben a Cullen család szigorúan borongós tájakon él. Habár Forks a valóságban is létezik, a kicsiny városka infrastruktúrája nem tette lehetővé, hogy a filmet teljes egészében ott forgassák. Így a mozit Kanadában és az Egyesült Államok különböző területein rögzítették. Ám ha egyszer Forksban jársz, nézz be a Glowbal Grill és Statay bárba, ahol Robert Pattinson ünnepelte a 23. szülinapját! Az első és második részben is szereplő Portland városban többször is forgatott a stáb. “Portland túl jó választás lett, ami az időjárást illeti, ugyanis szinte minden áldott nap szakadt az eső. A második napra már fűtött sátrakat és sminklámpákat szereztek a producerek nekünk. Folyamatos készenlétben kellett tartanunk a hajszárítókat, a hajsütővasakat és a száraz törülközőket” – nyilatkozta Jeanne Van, az első rész sminkmestere.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top