Hurrá nyaralunk

9 működő csónakázótó hazánkban

Aki régi időket igézően romantikus pillanatokra vágyik, keresse fel az ország legszebb csónakázótavait!

1. Gyula

9 működő csónakázótó hazánkban

 

Ha Békésben kirándulunk, semmiképp ne hagyjuk ki Gyula városát, és a hozzá tartozó meseszép csónakázótavat, valamint csatornát. A belváros több pontján is kis hidak ívelnek át az azt kettészelő víz fölött, itt-ott lehetőség nyílik arra, hogy a sétáról vízibiciklis vagy csónakos közlekedésre váltsunk. Megérkezve a várkertnél lévő, fénylő tükrű tóhoz, hatalmas szomorúfüzek árnyékában találhatjuk magunkat, így akár el is bújhatunk a kíváncsiskodó szemek elől!
A csónak- és vízibicikli-bérlés itt óránként 1500 Ft.

2. Városliget

9 működő csónakázótó hazánkban

Budapesten a Városligeti-csónakázótó ígér meghitt pillanatokat – igaz, itt jóval többekkel kell osztoznunk az élményben, mint egy-egy vidéki helyszínen. Mégis megéri kipróbálnunk az evezést itt is, hiszen mesés látvány, amint a liget öreg fái, lombkoronái, épületei és egyben a főváros lüktetése körbefogják itt a tavat, ami télen jégpályaként üzemel. A Városligetben minden nap délelőtt tíztől este tízig bérelhetünk csónakot, melynek díja óránként 1800 Ft.

3. Tapolca

9 működő csónakázótó hazánkban

A Tapolcai-tavasbarlang csónakázási szempontból egyedülálló, hiszen Közép-Európa-szerte páratlan, hogy egy barlangrendszert a vízen evezve tekinthessünk meg. A mintegy 300 méternyi, járható szakaszon gyönyörű kőképződményekben is gyönyörködhetünk, és nem is fázunk, hiszen 20 fok körüli a barlang hőmérséklete. Az itteni levegő különösen kedvez az allergiás, asztmás és egyéb légzőszervi betegséggel élőknek. A belépő, mely egy kör csónakázásra jogosít, felnőtteknek 1200, gyerekeknek 700 Ft.

4. Kőszeg

9 működő csónakázótó hazánkban

A kedves turistacsapda Kőszeg hangulatos, csöppet sem zsúfolt csónakázótavát hegyek szegélyezik, és mivel a város peremén található, a levegő is páratlanul friss a víz környezetében. A parkosított part kiváló piknikezéshez, sétához, és a tó környékén kerékpárt, vízibiciklit és csónakot is lehet kölcsönözni, óránként 1000 Ft körüli árakon. A tó fölé tornyosuló Kálvária-dombon kirándulni is lehet egyet csónakázás előtt-után. A dombtetőn épült kis kápolnától páratlan kilátás nyílik a tóra.

5. Debrecen

9 működő csónakázótó hazánkban

A debreceni Nagyerdő mélyén, az állatkert és az élményfürdő közvetlen közelében található a hangulatos csónakázótó, s mellette a Fürdőző Nők elnevezésű szobor, így a romantikus evezgetést más programokkal is összekapcsolhatjuk, ha arra járunk. A mesterséges tavon nem csupán vízibiciklivel és csónakkal közlekedhetünk, a jetskizés is engedélyezett. A közelben éttermek, kávézók is vannak, tehát elemózsiával nem feltétlenül kell készülnünk, ha ezt a tavat választjuk a romantikázáshoz. A csónakázótóra az állatkerti belépővel együtt lehet jegyet váltani, a felnőtteknek 800, a gyerekeknek 550 Ft-ért.

6. Lillafüred

9 működő csónakázótó hazánkban

Lillafüreden közvetlenül a Palota Szálló ablakából élvezhetjük a Hámori-tó mesebeli látványát. A smaragdszínű víztükrön a hegyek ölelésében csónakkal és vízibiciklivel egyaránt lehet közlekedni, a tó minden évszakban különleges arcot mutat a romantikus hangulatra vadászóknak. Nyáron pisztrángok hada úszik mellettünk, ősszel rozsdás falevelek, télen befagyott tavon korcsolyázhatunk, és nagy sétákat tehetünk a tó körül. Sőt erdei vasútról is élvezhetjük a látványt! Reggel tíztől, este hatig csónakázhatunk!

7. Miskolctapolca

9 működő csónakázótó hazánkban

Miskolctapolcán is romantikus csónakázásban lehet részünk: az erre alkalmas zöld tükrű tó egy ősfás park közepén található, és búvóhelyet adó szomorúfűzek hajlanak a víz fölé. Sok itt a vadkacsa, a hattyú – a madarak bátrak, jutalomfalatkákért egészen közelről is megcsodálhatjuk őket a csónakunkból, az evezők csobbanása sem zavarja az élővilágot. Csónakázás előtt vagy után nagy sétát tehetünk a közeli, Garas Sámuel sétányon.

8. Sárvár

9 működő csónakázótó hazánkban

A sárvári csónakázótó közel van a termálfürdőhöz, és összesen 9 hektárnyi vízfelületű tórendszert jelent! Ráadásul öt festői kis híd és szigetek teszik hangulatossá, nem is beszélve az állandóan jelen lévő hattyúkról. Lehet itt horgászni, csónakázni, télen pedig korcsolyázni – mindehhez eszközöket nagyon olcsón bérelhetünk a helyiektől. A szabadtéri sütés-főzés is engedélyezett a parton, és játszóteret is találunk a közelben – családok számára ideális kirándulóhely.

9. Szombathely

9 működő csónakázótó hazánkban

Szombathelyen a város zöldövezetének legszebb éke a csónakázótó, ahol áprilistól szeptemberig bárki bérelhet néhány órára egy kis csónakot. A víz környékére a megye arborétumaiból telepítettek fákat, így a tavat gyönyörű lombkoronák szegélyezik. Van egy kis híd is, kovácsoltvassal, hangulatos kandeláberekkel, ideális terep a romantikus randevúkhoz, a helyi fiatalok fontos találkapontja.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top