Hurrá nyaralunk

10 szórakoztató, csajos könyv a strandra

Indul a strandszezon! De milyen romantikus-kalandos regény kerüljön a táskánkba, amit élvezettel olvasgathatunk a napon sütkérezve? Íme, 10 csajos regény, a forró, nyári napokra!

Liptai Claudia: Az álomnő (Libri Kiadó)
Claudia első és eddig egyetlen, Az álomnő című romantikus krimije igazi üde meglepetés. A főszereplő lány, Anna karaktere miatt többet megtudhatunk róla, mint amennyit valaha is elárult magáról – a hősnője ugyanis közel áll a személyiségéhez.  Anna molett, talpraesett, nagyszájú, szőke, szexi nő, aki harmincon túl is az igazit keresi. A történet egy szerencsétlenséggel kezdődik: Anna és a sors adta nagyképű-jóképű útitársa, Márk, kényszerleszállással érnek földet Afrikában, ahol számos kalandba keverednek, végül pedig egy bűntény közepében találják magukat. Van itt eltévedés, lerobbanás, hernyóevés, szex, lövöldözés, baleset, mérgezés, egymásra találás – mindez egy kisregényben, ami igazi, csajos csemege a lángos után.

Zakály Viktória: Szívritmuszavar (Könyvmolyképző Kiadó)
A Szívritmuszavar a Libri Aranykönyv TOP10-es szerző első regénye, amely egy pici faluban, Csöngén játszódik, és a szerző élete, beteljesületlen szerelme ihlette.  A történet hősei régi ismerősök,  mindig tetszettek egymásnak, de a sors úgy hozta, hogy sokáig nem kerülhettek egymáshoz közel. Csöngén azonban minden megváltozik, az öt együtt töltött nap egészen felforgatja a világukat. A lány mindent felrúgna a fiúért, de mi van akkor, ha a másik fél nem így érez? Van-e kiút a jelen, a való élet láncaiból? A sóvár vágyakozásról és egy gyönyörű, felkavaró szerelemről szól ez az igaz történeten alapuló regény.

Spirit Bliss: Démoni érintés 1–2. (Könyvmolyképző Kiadó)
Spirit Bliss Démoni érintés-trilógiája egészen új köntösbe bújtatja a vámpírmítoszt, a kalandos, időutazós történetet a szerző mesterien ötvözi a fülledt romantikával. A Nap fénye rég kihunyt, a bolygóra sötétség borult, a démoni lények pedig előbújnak a rejtekükből – valamikor, a távoli jövőben a földet vámpírok uralják, a maroknyi csapat megmaradt ember pedig a csatornákban bujkál. Egyikük, a zseniális feltaláló időgépet készít, és visszaküldi lányát, Katherine-t a középkorba, hogy ott eltüntesse láb alól Véreskezű Casimirt, minden vámpírok atyját, még halandóként, hogy a jövőben ne következzen be a borzalom. Igen ám, csakhogy a fiatal lány beleszeret Casimirba, így kezdődnek a bonyodalmak… Letehetetlen olvasmány!

Tana Vasilkova: A pók hálójában (Sanoma Budapest Kiadó)
A fiatal és sikeres Blanka élete két világot takar: az ünnepelt színésznő személyes élete tele van fájdalommal és csalódással. Legféltettebb kincse, kislánya, Alenka, egy viharos, fiatalkori szerelem gyümölcse. A fiatal, várandós lány kénytelen hamar a lábára állni, apjával megszakítja a kapcsolatot, miután adósságaiért cserébe az feleségül adja egy férfihoz, akit nem szeret. Férje eleinte nem érti, hogy Blanka miért olyan hűvös vele, de nem adja fel, és szeretete meghozza a várt eredményt. Amikor úgy tűnik, minden jóra fordul az életükben, feltűnik a gyermek vér szerinti apja, és Blanka egyre jobban belegabalyodik a hazugságok útvesztőjébe. Tana Vasilkova Szlovákia legsikeresebb írónője. Könyveiből több mint egymillió példány kelt el, történetei hétköznapi emberekről szólnak mindenkinek – az életszagú oldalakon bárki magára ismerhet.

Papp Diána: Bodza bisztró (XXI. Század Kiadó)
A Bodza bisztró hősnője egy igazi, városi, harmincas bulikirálynő, Kulcsár Petra, aki egyszer csak egy kis bükki faluban találja magát: azért utazik oda, mert egy lepukkant éttermet örökölt az édesapjától. Szíve szerint azonnal el is adná, ám az ottani ügyintézés alatt új barátokra lel, és a friss élmények hatására felfedez a saját lelkében olyan dolgokat, melyek létezéséről eddig nem is tudott. És persze ahogyan az egy jó romantikus regényben lenni szokott, feltűnik a mindent elsöprő szerelem! A Bodza bisztró üde, igazán nőies olvasmány egy csipetnyi falusi turizmussal és gasztronómiával fűszerezve. A regény, amellett hogy szerethető karakterekben bővelkedik, rámutat arra a fontos igazságra is, hogy a hétköznapok ezernyi csodát rejtenek – csak észre kell őket vennünk!

Fejős Éva: Nápolyi vakáció (Erawan Kiadó)
Egy fiatal, agilis újságírónő története, aki okosan rács mögé juttat egy hidegvérű bűnözőt, aki sajnos megszökik, és mindent elkövet, hogy bosszút álljon Nikin, aki épp Nápolyban nyomoz egy másik ügyben. A lányra Olaszországban ráköszönt a szerelem, de a boldogsága romba dől, amint nyilvánvalóvá válik számára, hogy nemcsak lezáratlan régi kapcsolata, de egy vérszomjas bűnöző is üldözi őt. A nápolyi kaland örökre megváltoztatja Niki és családja életét… Igazi “fejősévás” történet, amit egy-két léha, lustálkodással töltött délután alatt fel is falhatunk!

Vass Virág: Sohaférfi (Ulpius-ház Kiadó)
Hogy milyen a szerző szerint a Sohaférfi? Pontosan olyan, mint Ádám, akivel már mindannyian találkoztunk életünk során: egy jelet keres, de sajnos hiába. Nem a szerelemtől, hanem annak elmúlásától fél, miközben őrült súllyal húzza a vállait a magány. Ádám hirdetésben keres társat magának – így indul a történet, a Kígyó utcai legénylakásban, ahová egyszer csak betoppan Éva – nem éppen önszántából. Megkezdődik kettejük között a lélektani hadviselés, az elfojtott érzelmek játszmája. Vajon a szereplők képesek lesznek kikeveredni a saját csapdájukból? Együtt, vagy külön-külön? Kiderül Virág regényéből, melynek dramaturgja a szerző szerint maga a XXI. század.

Nicholas Sparks: Vissza hozzád (General Press Kiadó)
Amanda Collier és Dawson Cole szerelme igazi, beteljesületlen gyerekszerelem. A kettejük közötti, erős érzelmi kötelék széttéphetetlennek tűnik, pedig a családi hátterük végzetesen különböző, és a szüleik sem nézik jó szemmel, hogy szeretik egymást. A főiskola előtti utolsó nyáron azonban tragikus események történnek, és a szerelmesek, úgy tűnik, örökre eltávolodnak egymástól. Huszonöt évvel később azonban visszatérnek a szülővárosukba, egy közös barát temetése miatt. Vajon ha szembenéznek a fájdalmas emlékekkel, ha megbocsátanak egymásnak és önmaguknak, lehetnek még együtt boldogok? Újraírhatja-e a szerelem a múltat? Igazi sírós-nevetős történet – a Szerelmünk lapjainak hangulatára emlékeztet.

C. J. Ellison: Élvezd a vaníliát! (Ulpius-ház Kiadó)
Nincs, akinek ne volna rejtett énje, amit az érthetőség kedvéért akár kisördögnek is nevezhetünk. Heathernek is, aki éli a kispolgári életét a szürke hétköznapjaiban, ám csak addig, míg el nem megy egy villámrandira Tonyval, ahol mintha csak egy másik dimenzióban élne, bátran engedi szabadjára a legtitkosabb vágyait: itt végre felszínre kerülhet a benne élő rosszkislány. Csakhogy Tony hírhedt nőcsábász, aki legalább annyi veszélyt ígér, mint kalandot. Vajon meddig jut az érzéki kapcsolatuk? Ez a kötet ideális kikapcsolódás az Ötven árnyalat-trilógia kedvelőinek.

Robert Galbraith (J. K. Rowling): Kakukkszó (Gabo)
A Kakukkszó J. K. Rowling Robert Galbraith álnéven írt, nagy sikerű, első bűnügyi regénye. Egy nem épp csöndes életet élő modell kizuhan a londoni lakásának ablakából, és a környezetében mindenki azt gondolja, öngyilkos lett, a jelek is erre utalnak. Csakhogy a testvére kételkedik ebben: felfogad egy nyomozót, hogy nézzen utána a lány utolsó napjainak, baráti körének. Strike-nak, a sebzett lelkű nyomozónak ez az ügy igazi mentőövet jelent, gőzerővel veti magát bele a munkába, ezzel pedig önmagát is súlyos veszélybe sodorva. Körömrágósan izgalmas krimi, Rowling módra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top